טקס חינה מרוקאי - תודה שהגעתם
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 26/11/12

על מנת לערוך טקס חינה כהלכתו, מומלץ ורצוי לפנות אל חברת הפקה המתמחה בהפקות טכסים ייחודיים אלה. בחברת ההפקה תוכלו לקבל ייעוץ, המלצות טיפים וכל מה שנדרש לעריכת ההילולה, לרבות היצע עשיר ומגוון של תלבושות מסורתיות לחתן ולכלה.

מקובל להחליף במהלך החינה שלוש תלבושות לחינה - כולן ססגוניות וצבעוניות. במהלך טקס החינה  מושמת מוזיקה מרוקאית שכוללת בתוכה ברכות לחתן ולכלה. כל המעמד מכונה טקס חינה מרוקאית אף שהכוונה היא למריחת החינה בשיאו, לקראת סופו. על פי רוב כל המשתתפים באירוע לובשים תלבושות מרוקאית מסורתיות.

בטקס המסורתי רווח המנהג ללוות את החתן והכלה בשיירה מהמקווה, שבו היטהרה הכלה, אל בית ההורים, שבו נערך הטקס. כיום, באופן סמלי, במקומות שמהדרים בהם ומקיימים את הטקס בתוך אוהלים לחינה מרוקאית ותמיד מובילים את החתן והכלה  בתוך כרכרה או, לחלופין, בתוך אפריון תוך כדי שירה וריקודים והנפת מגשים עם עוגיות מרוקאיות לחינה באוויר.

עם הכניסה החגיגית, המפוארת והצבעונית, של החתן והכלה ומלוויהם, מתכנסים הכול בתוך האוהל לקיים את טקס מריחת החינה. על פי המסורת מקובל כי אישה נשואה עם ילדים ( אות ועדות לפריון) תמרח את החינה ותברך את הזוג.

אופן מריחת החינה: בצורה מעגלית על כל אחת מכפות הידיים, כאשר מתחילים בימין כדי לסמל ולבטא את התחלת הנישואין ברגל ימין. מקובל גם לאפוף את החתן והכלה בעלים ריחניים ואף בכסף כדי לבטא באופן מוחשי את איחולי השפע. לאחר מכן מורחים חינה גם על ידיהם של בני המשפחה המורחבת ואורחיה. הכלה מברכת את הרווקות והרווקים לזיווג מוצלח ולנישואין.

בסים הטקס מקובל שהורי הכלה מעניקים מתנה לחתן ואילו הורי החתן מעניקים מתנה לכלה בטקס המציין את קבלת החתן והכלה לחיק המשפחות זה של זה.

על מנת להפיק חינה  מושקעת ומוצלחת אתם מוזמנים ליצור קשר (באמצעות הטופס המקוון) עם חברה שמספקת את על מה שנדרש לקיום הטקס ומוסיפה לו צבע והווי . בשל חשיבותו הסמלית הרבה של הטקס כ"סיפתח" לחיי נישואין מאושרים וכמעמד שבו מתוודעות שתי המשפחות זו אל זו באופן רשמי ומשמעותי, חשוב ומומלץ להשקיע מחשבה בתכנון, בהפקה וכמובן בביצוע טקס החינה. מזל טוב!


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article34631.aspx