מעשנים סיגריות? תתחילו לחשוש גם מסרטן הלבלב
נכתב על ידי: פרו קיד
תאריך: 12/12/12

מעשנים סיגריות? תתחילו לחשוש גם מסרטן הלבלב אפשר לחשוב שלמעשנים אין מספיק צרות – סרטן ריאות, מחלות לב ועכשיו מצטרף לרשימה גם סרטן הלבלב. נמצא כי מעשנים נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח את סרטן הלבלב ולמי שאינו מכיר את המחלה - היא בהחלט לא נכנסת לקטגוריה של המחלות שניתן להתגבר עליהן בקלות.

סרטן הלבלב נמצא במקום רביעי ברשימת הסרטנים אשר גורמים לתמותה. סרטן הלבלב לרוב מתגלה בשלביו המתקדמים יותר ועל כן הטיפול בסרטן הלבלב אינו יעיל בחלק גדול מן המקרים.

על פי מחקרים אחרונים נמצא כי הניקוטין שבסיגריה מגביר ייצור של חלבון ספציפי אשר ידוע שמעניק לתאי סרטן כושר הישרדות, פלישה והתפשטות – תכונות אלו מאפשרות לסרטן הקיבה להפוך לגרורתי ואגרסיבי ובסופו של דבר לקשה מאד לטיפול.

הניקוטין מגביר את ייצור החלבון הקרוי אוסטיאופונטין (Osteopontin) ונמצא באופן טבעי ברקמות ונוזלי גוף לדוגמת נוזל הדם, נוזל עמוד השדרה ואף בחלב אם. אך, ממחקרים שנעשו, רמות גבוהות באופן משמעותי של חלבון זה נמצאו בדם ובלבלב של חולי סרטן הלבלב. חלבונים אלו ברמות גבוהות הופכים את תאי הסרטן לגרורתי, דבר שמקשה מאד על חיסול סרטן הלבלב וגרורותיו.

החוקרים מצאו כי ככל שהחשיפה לעשן סיגריות גדולה יותר, כך רמת הניקוטין בדם עולה וגם רמת האוסטיאופונטין בלבלב. מצב אשר מעלה את הסיכון להיווצרות סרטן הלבלב בחשיפה ממושכת לעשן. כמו כן, נבדק ביטוי החלבון אוסטיאופונטין ברמה התאית בנוכחות ניקוטין בתאי הלבלב ונמצא כי ככל שרמת הניקוטין גבוהה יותר, כך יש שפעול אזורים בגנים אשר מגבירים את רמת הייצור וההפרשה שלו מן התאים. במקביל נבדקו רמות החלבון אוסטיאופונטין ברקמות לבלב של חולי סרטן הלבלב וגם שם נמצאו רמות גבוהות של החלבון אוסטיאופונטין.

החוקרים מאמינים כי יש עוד דרך ארוכה ויש להעמיק את הידע ולחקור גורמים נוספים המשחקים תפקיד במערכת זו, אך בהחלט אפשרי כי ניתן להשתמש כבר במידע הקיים עד כה על מנת לייצר תרופה אשר חוסמת את ייצור החלבון אוסטיאופונטין בלבלב – דבר שיביא לשיפור מצבם של חולי סרטן הלבלב, יכול לעכב את המחלה ואף להאריך את חייהם.

אולי יענין אותך לקרוא גם  על סרטן ריאות, כורכומין


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article34956.aspx