להלן כמה נקודות לגבי עבודה עם משרד עורכי דין עבור עמותה ללא מטרת רווח. הרבה תלוי כמובן , בנושאים בהם העמותה שלכם עוסקת. אם אתם בתחילת דרככם, תזדקקו לשירות משפטי אחר מאשר מצב בו עובד תובע אתכם על עוול שנגרם לו.
הבחירה הבסיסית היא לבחור משרד עורכי דין קטן אשר יש לו ברקורד מספר ייצוגים ועבודות עם ארגוני צדקה ועמותות ללא מטרות רווח. הבחירה השנייה תהיה למצוא משרד עורכי דין מנוסים בתחום או עורכי דין שתחום התמחותם הוא מס. הבחירה השלישית היא עורך דין עם עניין ספציפי בארגון שלכם ובפועלו. עורך דין שגם ירצה להקדיש אתת מרצו וזמנו בלמידת הנושא לעומק.
אם אתם לא מכירים אף משרד עורכי דין שיכול לעזור לכם בנושא, תוכלו להיעזר ברשימה הבאה:
1. בדקו בדפי זהב עבור "עורך דין" או "משרד עורכי דין". קראו את המודעות היטב. בדקו מהן ההתמחויות של משרדים אלו ובחרו מספר מועמדים. מודעות גדולות לא בהכרח מצביעות על איכות או ניסיון. בחרו במודעות שהתחום הספציפי בו אתם זקוקים לסיוע משפטי מופיע. למשל "צדקה", "עסקים", "עמותות". אל סתם תבחרו מישהו מתוך הספר טלפונים. משרד עורכי דין שרשום תחת קטגוריה מסוימת לא בהכרח אומר כי הוא מומחה בתחום.
היו חשדניים כלפי עורך דין שמוזכר כמעט תחת כל קטגוריה משפטית. החוק הוא יותר מדי מורכב בכדי להישאר מעודכן בכל הניו-אנסים הקטנים שלו.
בכל מקרה אל תסתפקו רק בחיפוש בספר טלפונים!
2. חפשו עורך דין דרך לשכת עורכי הדין בישראל, בלשכה רשומים כל עורכי הדין אולם לא מצוין שם את מידת ההתמחות והניסיון בתחום.
3. חפשו באינדקסים ייעודיים באינטרנט עבור משרד עורכי דין בעל ההתמחות הספציפית לה אתם זקוקים. בהרבה מהם תוכלו למצוא גם חוות דעת מצד גולשים אחרים. פשוט תקליקו במנועי חיפוש "עורך דין", "משרד עורכי דין", או "אינדקס עורכי דין".
4. שאלו חברים ומכרים אחר עורכי דין על פי הצרכים שלכם. התקשרו לעמותות ואירגונים אחרים ובקשו עצות וטיפים מה לגבי משרד עורכי דין מתאים. קחו את השמות ובצעו עליהם מחקר בגוגל.
תכנון הפגישה הראשונה עם עורך הדין
תכננו את פגישת הייעוץ הראשונה שלכם עם העורך דין. הרבה עורכי דין מציעים פגישת ייעוץ חינם.
עשו שיעורי בית. תכננו מה ברצונכם לומר לגבי השירות לו אתם זקוקים. קחו עמכם את כל המסמכים אשר יכולים להיות רלוונטיים. עשו עותקים בכדי להשאיר אצל העורך דין.
הכינו שאלות כמו:
• מה ניסיונך בתחום חוקי עמותות?
• באילו תחומים בדיוק ?
• האם עברת הסמכה ספציפית בתחום זה?
• מהו שכר הטרחה עבור השירות?
• וודאו כי יש לעורך דין את הביטוחים הנדרשים
מוטב כי שני אנשים יגיעו לפגישה, כך תוכלו להחליף רשמים לאחריה. תתכננו מראש על מה כל אחד מכם ידבר.
וודאו עם משרד עורכי הדין לגבי כל מה שנוגע לעמידה בזמנים ויעדים ולשכר הטרחה. להרבה עורכי דין יש שכר טרחה קבוע.
אל תשאירו עניינים אפורים. עיברו עם העורך דין על כל התרחישים האפשריים שיכולים לצוץ בחיי העמותה או הארגון.
משרד עורכי דין עורכי דין ברשת תאגידים עורכי דין