הנהלת חשבונות חד צידית
נכתב על ידי: איציק דר
תאריך: 01/01/13

הנהלת חשבונות- מה הבעיה?

כל בעל עסק קטן ומתחיל, מוצא את עצמו מול מושגים גדולים שאין לו מושג בהם וכיצד הם מתקשרים אליו. כך גם בכל הנושא של הנהלת חשבונות. הדרך להקמת העסק היא אינה פשוטה ורצופה בקשיים, אך לפחות חשוב שנגיע אליה מוכנים עם ידע רב ככל שניתן. קיימות מספר סוגי הנהלת חשבונות וכל אחת מהן מתאימה לסוג אחר של עסקים. כמו כן מי שמסוגל לנהל כל סוג הנהלת חשבונות, או מורשה לכך הוא שונה וחשוב לשים על כך דגש.

סוגי הנהלת חשבונות-

קיימות שני סוגי הנהלת חשבונות בהן משתמשים במדינת ישראל. הראשונה היא הנהלת חשבונות חד צידית, שכשמה היא הנהלת חשבונות חלקית. הנהלת חשבונות חד צידית מתעסקת בעיקר בדוח הכנסות מול דוח הוצאות ומטרתה היא להבין כמה הוצאנו אל מול כמה הכנסנו בעסק שלנו. הנהלת חשבונות מסוג זה מתאימה לעסקים קטנים עד בינוניים שהיקף המחזורים החודשיים או הדו חודשיים שלהם הוא קטן יחסית ואין להם צורך בסוג השני של הנהלת חשבונות שהוא – הנהלת חשבונות כפולה (או בשמה הנהלת חשבונות דו צידית). הנהלת חשבונות מסוג זה היא מורכבת יותר ופועלת על שיטה של כפילות ברישום, כך שכל פעולה חייבת להיות מגובה בפעולה מאזנת. הוצאה מול הכנסה, חיוב כרטיס אחד מול זיכוי כרטיס אחר.

יתרונות הנהלת חשבונות חד צידית-

הנהלת חשבונות חד צידית מתאימה אך ורק לעסקים קטנים- בינוניים. היא מאפשרת להם למעשה, על פי חוק, לחסוך באופן משמעותי בעלויות בגין הנהלת חשבונות, שכן הנהלת חשבונות חד צידית זולה משמעותית מהנהלת חשבונות מלאה. הנהלת חשבונות חד צידית יכולה להתבצע על ידי כל אחד בעל רקע בסיסי בהנהלת חשבונות חד צידית ולא מחייבת רואה חשבון לצורך כך, מה שמוזיל משמעותית את העלויות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35484.aspx