על טרייד אין לרכב
ברמה הכללית, עסקת טרייד אין היא עסקה שבה מחליפים כלי רכב ישן בדגם חדש יותר (לא בהכרח מאותה יצרנית). זאת בתמורה, כמובן, להוזלה במחיר: ההפרשים שבין כלי הרכב הישן לחדש מקוזזים, והנהג מקבל עסקת מימון נוחה פי כמה. מעבר לכך, הרי שבדרך זו גם נמנע ממנו ההליך הארוך והמייגע של הצעת הרכב שלו למכירה, פעולה שהצלחתה, כמעט תמיד, מוטלת בספק. באפשרותו של הנהג, אגב, גם לבחור בעסקת ליסינג, שאמנם מייקרת את המחיר הכולל, אך נוחה יותר עבור רבים.
עסקאות טרייד אין יכללו גם מספר "הפתעות" אחרות עבור המבצעים אותן. כך, למשל, פריסת התשלומים על הרכב החדש תהיה נוחה יותר. באותה מידה, חברת הרכב מעניקה לרוב ללקוח את האפשרות לבצע עסקאות טרייד אין עתידיות גם על הרכב החדש, ואף מציעות לו אחריות או שירות תיקונים. ממש כמו בענפים אחרים, הן מרוויחות לא מעט מכך שהלקוח נשאר ב"ידיים" שלהן שנים נוספות, ומעניקות לו הטבות עקב כך.
ממה צריך להיזהר?
למרות שהתמונה עד כה נראית ורודה, עסקאות טרייד אין לרכב עלולות להיות גם מסוכנות. במקרים מסוימים, הרי שהשווי המוצע לרכב על ידי החברה המממנת נמוך מאשר שוויו האמיתי. יש לזכור כי קיים מחירון ברור, פחות או יותר, של כלי רכב בטרייד אין. ועדיין, החישוב שונה מחברה לחברה, ועלול גם להיות לא משתלם בעליל. דרך ראויה לבצע עסקאות טרייד אין, לכן, היא באמצעות השוואה בין חברות המציעות עסקאות טרייד אין.
כאן יש לעלות נקודה נוספת, והיא שבמקרים רבים מתברר כי אכן, ניתן היה להשיג עסקאות טובות הרבה יותר בעסקאות "פרטיות". אולם, הפערים לרוב מתגלים כלא משמעותיים, מה גם שבחברה המודרנית זמן שווה כסף, והרבה כסף. במילים אחרות: גם אם ניתן לחסוך כמה מאות או אלפי שקלים באמצעות עסקה בשוק הפרטי (וממש לא בטוח שאכן אפשר), הרי שלא בטוח שמאמצי המכירה הרבים אכן שווים את זה.