רישיון יצרן מזון - עסקי מזון
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 17/01/13

כיום כל מפעלי המזון למיניהם אשר נמצאים תחת הליכי רישוי עסקים, מחויבים על פי חוק בהוצאה של רישיון יצרן מזון, אשר יוגש מטעם משרד הבריאות. רישיון ייצור או רישיון יצרן הוא למעשה אישור או היתר אשר מיועד עבור מחסנים או מפעלים שונים אשר עסוקים בתהליכים של ייצור מזון, הובלתו וכדומה, במסגרת התהליך הכולל של רישוי עסקים. קבלת אישור זה, יינתן מידי מחלקת שירות המזון אשר אחראית על כל נושא הבקרה והפיקוח על המזון וייצורו במדינת ישראל.

הליכי הוצאה וקבלה של רישיון יצרן

מפעלים אשר נדרשים בקבלה של רישיון יצרן מזון, מזוהים עם מפעלים אשר בצורה כזו או אחרת מערבים במסגרת פעילותם תהליכי מזון מסוימים לרבות, הליכי ייצור, אריזה של מוצרי מזון, שווק, אחסנה של מוצרי מזון מוגמרים או אחסנה של חומרי גלם ראשוניים. על מנת לקבל רישיון יצרן יש לעבור מסכת ארוכה מאד של הליכים בירוקראטיים, לעמוד בתקנות מסוימות ובחוקים מחמירים, עד שאין זה מפתיע כלל שכיום למעשה ניתן למצוא ספרים עבי כרס הכוללים רשימה מפורטת של החוקים, ההליכים, האישורים והתקנות הללו.

רישיון יצרן מזון- הליכים בירוקראטיים ממושכים

כאמור, תהליכי הוצאה וקבלה של רישיון יצרן הינם מפרכים ועתידים להימשך פרק זמן בלתי מבוטל, חשוב מאד שמפעלים המערבים במסגרת פעילותם עבודה עם שרשרת המזון, יביאו זאת בחשבון. במהלך הבקשה לרישיון יצרן נדרשים מפעלים להתמודד עם לא מעט חסמים בירוקראטיים והיטלים כספיים, כמו גם התרוצצויות ממושכות בין אגפים ומחלקות בירוקראטיות שונות במדינת ישראל. כל זאת ועוד יידרש להיעשות בסבלנות יתרה וכמובן ביסודיות מרובה.

שלבים בהוצאה של רישיון יצרן מזון

באופן עקרוני הוצאה וקבלה של רישיון יצרן מכיל שני שלבים מרכזיים כאשר הראשון יהיה השלב התכנוני והשני יהיה שלב הביצוע. כדי שהמפעל יוכל לעבור את כל הבדיקות והביקורות עליו לתכנן מראש את סך כל המרכיבים והפרמטרים לרבות אופי העבודה, אשר עשויים להשפיע על רמת עמידותו של המפעל בחוקים ובתקנים המחמירים. לאחר מכן ניתן יהיה להתחיל בשלבי הביצוע דרך שיפוץ והקמה של המבנה, כמובן על סמך התקנות הנדרשות על פי חוק.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35813.aspx