כיצד מסייעת מצלמה תרמית לאתר כתמי רטיבות בצורה המדויקת ביותר?
נכתב על ידי: גלאור מהנדסים
תאריך: 18/01/13

כאשר אנחנו מדברים על רטיבות, רבים מעלים לנגד עיניהם תמונה של קיר דהוי, ובו כתם לחות וסדקים למכביר. זהו, כמובן, מקרה קיצוני מאד של רטיבות, וגילוי הבעיה בשלב הזה עלול להיות מאוחר מדי. כאשר מעוניינים לאתר בעיית רטיבות שרוקמת עור וגידים, מצלמה תרמית היא הפתרון הראוי ביותר.

על מצלמה תרמית

כאשר אנחנו מדברים על מצלמה טרמית, אנחנו מתייחסים למצלמה מסוג מיוחד ביותר: היא תבוסס על קרניים אינפרא-אדומות, ותציג על גבי המסך שלה, בנוסף לתמונה ה"אמיתית", את הבדלי הטמפרטורה בין העצמים השונים. בהקשר שלנו, הרי שמקומות המאופיינים בגוונים המעידים על טמפרטורה נמוכה, יהיו אלה מהם מתחילה הרטיבות.

יש להבין כי מצלמה טרמית, מטבע הדברים, תאפיין רק בעלי מקצוע מסוג מסוים מאד (אליהם נתייחס בהמשך). ניתן לצלם באמצעותה הן ביום והן בלילה, והתמונה תוצג כמעט תמיד באיכות גבוהה, אפילו בתנאי צילום קשים. זו הנקודה שבה אנחנו נכנסים לשימוש העיקרי של המצלמות כיום- איתור נזקי מים ורטיבויות מסוגים שונים.

יתרונות המצלמה

אפשר לסכם את יתרונות המצלמה התרמית לאיתור רטיבות במילה אחת: דיוק. מהבחינה הזו, היא שינתה לחלוטין את תנאי המשחק. בעבר, היה כמעט בלתי אפשרי לזהות רטיבות במערכות מורכבות. כיום, באמצעות המצלמה, ניתן לזהות נזקי איטום תוך שניות.

לא צריך להשקיע מחשבה רבה מדי כדי להבין את ההשלכות של צעד זה. עבודתם של אינסטלטורים וקבלני שיפוצים, למשל, נעשתה נוחה הרבה. מה שחשוב יותר הוא שמצלמות מהוות חלק מהותי בבדיקות מקיפות ומחייבות הרבה יותר, דוגמת בדק בית. לכן, אגב, ההמלצה הברורה היא לבחור מהנדס בניין מוסמך לביצוע בדיקות מסוג זה, ולו מכיוון שחוות הדעת שלו מקיפה ומחייבת במידה הרבה ביותר.

הבדיקה מורכבת עוד יותר

נקודה חשובה נוספת היא שכדי להשלים את התמונה, קיימים גם מכשירים חשובים אחרים, ביניהם פרוטימטר- מכשיר מבוסס גלי רדיו לאיתור רטיבות מתחת לרצפה או בתוך הקירות (ממש כמו אולטרה-סאונד). הוא מתבסס על אלקטרודות ומאפשר למדוד רטיבות אפילו בעומקים שאף מצלמה תרמית, משוכללת ככל שתהיה, לא מגיעה אליהם. המהנדס הנבחר, לכן, רצוי שיחזיק גם באמצעי זה.

מתי לבצע את הבדיקות?

כפי שכבר רמזנו, מומלץ מאד להימנע מלהמתין לתקופה שבה ניתן יהיה לצפות בנזקי הרטיבות גם ללא מצלמה תרמית. ביצוע בדק בית מקיף עם הכניסה אליו והקפדה על בדיקות תקופתיות, יכולים למנוע אי נעימות רבה.


 
אודות המחבר

המאמר נכתב על ידי צביקה כהנא, מנכ"ל חברת גלאור מהנדסים ויועצים

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35833.aspx