המגמות האחרונות בתחום הצרכנות מצביעות על כך שיותר ויותר צרכנים מעדיפים לערוך את הקניות ברשת האינטרנט, במקום לגשת לחנות מסורתית. ביקוש זה מוליד היצע, וחנויות מקוונות חדשות צצות ברשת מדי יום. בניית אתרים מסחריים הופכת במציאות זו לאחד הכלים החשובים בתחום השיווק באינטרנט.
חנויות מקוונות הן קטגוריה נפרדת של אתרים, בעלת מאפיינים ודרישות ייחודיים. בבניית אתרים מסחרים יש לקחת בחשבון את הדרישות האלה עוד בשלב האיפיון. כך, למשל, יש לתת את הדעת על נושא אמצעי התשלום. שיטות התשלום בחנויות וירטואליות יכולות להיות מגוונות יותר מאשר בחנויות הרגילות: תשלום באשראי או בטלפון, תשלום בפייפאל, תשלום בהעברה בנקאית, תשלום בכסף אלקטרוני (כגון יאנדקס ואחרים), ועוד.
בחלק מהחנויות הוירטואליות קיימת אפשרות לשיחת צ'אט אונליין עם נציג החברה לצורך קבלת הסברים, יעוץ ותשלום. שיטה זו מדמה את הרכישה בחנות מקוונת לרכישה בחנות המסורתית, וכרוכה בהוצאות נוספות של שכר טרחה לנציגי שירות. יחד עם זאת, חלק מהלקוחות זקוקים למענה אנושי. בבניית אתרים מסחריים חשוב להבין את הדרישות ואת ההרגלים של קהל היעד העיקרי ולהעניק לו את השירות המתאים.
בנוסף לבחירת אמצעי התשלום, בבניית אתרים מסחריים חשוב לדעת גם להציג את המוצר ואת השירות בצורה נכונה. מומלץ בחום להעזר באנשי מקצוע לצילומים איכותיים, לכתיבת תיאורים טכניים וכתבות כלליות, לעיצוב נכון ומחמיא של האתר. חשוב לבחור את דרך ההצגה: בעוד שחלק מהמוצרים יכולים לקבל תיאור מילולי ותמונה להמחשה, מוצרים אחרים חייבים להיות מוצגים בשרטוטים טכניים בפורמטים מסוימים.
בנוסף לשיקולים האלה, בשלב האיפיון של בניית אתרים מסחריים יש להגדיר נתונים כמו הפלטפורמה עליה ייבנה האתר, את התוכנות איתם יתממשק, את אמצעי אבטחת המידע, את אופן תחזוקת האתר, את מדיניות הפרסום שלו, וכדומה. החלטות מהסוג הזה ישפיעו על תפקוד האתר לטווח הארוך.
לסיכום, בבניית אתרים מסחריים חשוב להקדיש זמן ומחשבה לאיפיון האתר. חלק מהמומחים ממליצים לעשות זאת על ידי כניסה לנעליו של הגולש הממוצע ונסיון לדמות את מהלכיו באתר העתידי. לכן עליכם לדעת מיהו הגולש הממוצע שיבקר באתר ולהתאים את הממשק לדרישותיו.