האם ביטוח הנסיעות מכסה תאונת דרכים בחו"ל?
נכתב על ידי: wobi
תאריך: 27/01/13

טס לחו''ל? סביר להניח שכבר דאגת לרכוש פוליסה מתאימה של ביטוח נסיעות לחו''ל. אפילו את ברכת הדרך הכנת. אולם, ברגע אחד, בטיול עצמו, הכול משתנה. הרגע שבו הרכב בו אתה נוסע מעורב בתאונת דרכים, ואתה יוצא עם פגיעות פיזיות. לאחר שאתה חוזר למוטב, אתה בודק האם מגיע לך פיצוי במסגרת הפוליסה שרכשת. מה אתה מוצא?

עד לפני מספר שנים: אין כיסוי

מבחינה כמעט מסורתית, ביטוח נסיעות לחו''ל אינו כולל בתוכו התייחסות לנזקים אשר נגרמים עקב תאונת דרכים- וכן, אפילו במצב שבו הנזקים הגופניים ברורים בכל מאת האחוזים. אפשר למצוא לכך מספר סיבות, ובעיקר- שהפגיעות נופלות על התפר שבין ביטוח הנסיעות לביטוחי הרכב השונים.

כאשר תאונת דרכים מתרחשת בארץ, ברור כי ביטוח חובה, מקיף או צד ג' הם שנכנסים לתמונה, ויעניקו את הפיצויים (במידה וקיימים). כשאדם נוהג לו במדינה זרה, ביטוח החובה ה"ישראלי", המתייחס לדגם ספציפי של כלי רכב, מתבטל לו כמובן. ואז, נותר הנהג קרח מכאן ומכאן, חסר כל כיסוי ביטוחי.

ברור שיש בכך חדשות רעות: ידוע כי הכיסוי לא נועד אך ורק "להחזיר" לנהג את ההוצאות הכספיות עבור טיפולים רפואיים שעבר במדינת היעד. לא פעם, עקב תאונת דרכים מתחילים תהליכי שיקום ארוכים, שנמשכים אפילו בארץ. הביטוח אמור לטפל בהם- אם רק הוא יהיה תקף.

למה לא ניתן לתבוע את הנהג האחר?

כאן יש להדגיש כי חוקי התנועה בכל מדינה ומדינה בעולם מקשים עוד יותר על קבלת הפיצויים. בחו''ל, להבדיל מישראל, ביטוח החובה פועל בצורה שונה:הפיצויים לא ניתנים לנהג המבוטח באופן אוטומטי, אלא תלויים בשאלת האחריות לתאונה. כלומר, אם נהג ישראלי מסוים מעוניין בפיצויים, עליו להתחיל בהליך משפטי שלם, שבמרבית המקרים חסר סיכוי לחלוטין.

בשנים האחרונות: מהפך (חלקי)

כיום, תחום הביטוח הפך לאחד התחרותיים שיש במשק. חברות רבות פועלות בו, ומציעות פוליסות מגוונות עם משתנים ייחודים בהחלט. ברור, למשל, כי אין הרבה קווי דמיון בין ביטוח חופשה בסיסי לבין ביטוח תרמילאים, הן מבחינת היקף הפיצויים, הן מבחינת התנאים למימוש והן מבחינת השירותים הנלווים לכל פוליסה.

כל חברת ביטוח נסיעות לחו''ל מנסה להיות שונה מאחרות, ויוצרת פוליסות ייחודיות, המעניקות מענה לכל צורך שעלול לצוץ. וכאן בדיוק נכנס לתמונה הפיצוי עבור פגיעה עקב תאונת דרכים: הוא עשוי להיות חלק מפוליסות ביטוח שונות, אולם לרוב הוא ניתן כתוספת- כלומר, מצריך תוספת תשלום חודשית מצידו של המבוטח. בפוליסות רחבות מאד, עם זאת, עשוי הכיסוי להינתן גם כ"בונוס", ללא תוספת תשלום.

אז איך בוחרים פוליסה?

מטבע הדברים, ברור שלא כל נהג הנוסע לחו''ל צריך לברר אם הוא יכול אכן לרכוש ביטוח המתייחס לתאונת דרכים. זו צריכה להיות נחלתם של אנשים אשר מתעתדים לנהוג חלק לא מבוטל מהזמן שלהם בחו''ל, או לחילופין לשהות שם תקופה ארוכה. קטנים הסיכויים לתאונת דרכים בחופשת סוף שבוע, מן הסתם, להבדיל מנסיעת עסקים בת מספר חודשים.

לפני שמגישים תביעת ביטוח לצורך זה, חשוב לבחון, כמובן, כי אכן פוליסת ביטוח נסיעות לחו''ל שנבחרה אכן מעניקה על כך כיסוי, וכן את התנאים למימושה. כך, ברור כי החזקת רישיון נהיגה בתוקף, גם במדינה הזרה, הם תנאים בסיסיים שצריך הנהג לשמור.

לאחר התאונה, ועל מנת להפוך את התביעה לפשוטה יותר, רצוי מאד לתעד ככל האפשר את מקום התאונה, לשמור קבלות על הטיפולים השונים בהם היה צורך וכן הלאה. אלה יגבירו את הסיכויים לקבל פיצויים נרחבים מחברת הביטוח, ובכך יקלו על השיקום כולו. זו בדיוק החשיבות של ביטוח נסיעות לחו''ל, לא?

Wobi השוואת מחירי ביטוח נסיעות לחו"ל באינטרנט


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article35998.aspx