פסיכיאטרים אלו רופאים בעלי ניסיון. פסיכיאטרים למדו שבע שנים כדי לקבל רישיון עבודה כרופאוהמשיכו לרכוש ידע עוד חמש שנים בתחום בריאות הנפש. יש פסיכיאטרים המתמחים בטיפול באנשים מבוגרים ויש פסיכיאטרים שיש להם ידע בטיפול בילדים. כעת יש אפשרות לקבל טיפול פסיכיאטרי אף דרך קופת חולים.
פסיכיאטרים –מספר טיפים מועילים לבחירת הרופא
1. כדאי מאוד לבדוק אם הפסיכיאטר הינו בעל ניסיון והאם הוא מנוסה בנושא המסויים אותו מבקשים. כיום, אפשרי להשיג בקלות רבה מידע אודות הרופא דרך האינטרנט , בדרך זו אפשרי לדעת על נסיונו ושטחי התמחויותיו. פסיכיאטריה משתרעת על תחומים רבים ושונים ובעיות מגוונות ויש פסיכיאטרים שונים שמומחים בתחומים שונים.
2. כאשר הינכם זקוקים לחוות דעת, מומלץ לתור אחר פסיכיאטרים בעלי ידע משפטי ויידעו לנסח כראוי את חוות הדעת.
3. מפני שטיפול פסיאיטרי לוקח זמן ארוך, כדאי לגשת אל פסיכיאטרים הנמצאים בסביבה הקרובה.
4. בעל חשיבות לבדוק את הזמינות של המומחה. האם בזמן של מצוקה חריפה תוכלו ליצור אתו קשר מחוץ לשעות של העבודה ועוד.
5. מכיוון שמחיר הביקור אצל פסיכיאטרים פרטיים הם לא נמוכים בלשון המעטה, כדאי לברר מהו חלקה של קופת החולים במימון הביקור אצל הרופא הפסיכיאטרי.
6. נחוץ ביותר לגשת אל פסיכיאטרים נחמדים שיודעים לקיים קשר אמין ואנושי עם מטופליהם, גורם שמסוגל לעזור ביותר ויש לו השלכה מעשית על הטיפול בכללותו.
הפרעת קשב וריכוז -לגבי הבעיה ועל דרכי הטיפול
1. הפרעות קשב וריכוז אפשרי לאבחן אפילו בגיל הגן. הסימנים של ילדים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז מתבטאים בעובדת היותם נמרצים באופן יוצא דופן, סובלים מגמגום, בעלי דמיון מפותח ויש להם נטייה להרטיב בלילות.
2. כדי שיהיה קל להתמודד עם הבעיה, חיוני לאתר בעיות של קשב וריכוז עוד מגיל צעיר.
3. פסיכיאטרים יכולים לאבחן הפרעות קשב וריכוז. לצורך האבחון הם מסתייעים בעדויות של אימא, של סבא וסבתא ושל הגננת או המורה.
4. אפשרי לתת סיוע לילדים להתגברות על בעיות קשב וריכוז , היות ובמסגרות החינוך קיימת מודעות לבעיות וע"י שימת לב וחינוך נכון יכולים הילדים להתגבר על הבעיות.
אפילפסיה בילדים- שישה נושאים שרצוי לדעת
1. קיימת בעיה שסובלים ממנה כחמישה אחוז מתוך הילדים והיאאפילפסיה בילדים.
2. פרכוסים חוזרים הם הסימנים של אפילפסיה בילדים.3. אפילפסיה בילדים נגרמת משתי סיבות. הסיבה הראשונה היא תורשה והסיבה הנוספת היא נזק מוחי עקב פגיעה משמעותית במוח.
4. אפילפסיה בילדים מטופלת על ידי טיפול תרופתי. טיפול זה אינו פותר את הבעייה של המחלה ואינו גורם לריפוייה, אבל נותן לילדים יכולת לנהל אורח חיים באופן תקין.
5. קורה לעתים שאחרי מספר שנים חולפת המחלה של אפילפסיה בילדים.
6. הנוירולוג הוא זה שמאבחן את המחלה. ובכל אופן כדי לוודא שהחולה אכן חולה במחלה הזו, יש צורך מעשי לעבור מעקב רפואי.