קרדית האבק היא אחד המפגעים המעיקים והחריפים ביותר בכל בית. היא תוקפת בתים ישנים וחדשים, חדרי ילדים וחדרי אמבטיות, היא מצוייה בארונות שלנו, בין כריות השינה והיא לא מוותרת בלי קרב חריף מצדנו. ליקטנו עבורכם שישה מיתוסים על קרדית אבק הבית ועל דרכי הטיפול המוכרות יותר (וגם אלו שפחות):
קרדית האבק ידועה כגורמת אלרגיות ומחלות נשימתיות רבות, אבל האם ידעתם שקהל היעד החביב על קרדית האבק הוא דווקא מתבגרים? מחקרים הראו שיותר מתשעים אחוזים מהמתבגרים שחלו במחלות נשימתיות באופן פתאומי או פיתחו אלרגיות רב שנתיות נמצאו רגישים לקרדית האבק.
לצד ניקוי קבוע של הבית, כביסה ושאיבת אבק, רבים חושבים שהפיתרון לקרדית האבק טמון דווקא בתרסיסים למיניהם שמבטיחים להיפטר "לתמיד" מאותה קרדית מציקה. למעשה התרסיסים ומטהרי האוויר שקיימים היום בשוק יכולים לסייע רק לטווח קצר מאד וכשפגה ההשפעה שלהם, קרדית האבק תחזור לבית ותמשיך להתרבות בשמחה.
קרדית האבק נוטה להסתתר במקומות חשוכים, ליצור נזקים בארונות המצעים ובספות הבד הישנות. דרך הטיפול הטובה ביותר בקרדית האבק היא אוורור קבוע של הבית וחשיפה של קרדית האבק לשמש. ככל שנאוורר יותר את המצעים נזכה לפחות ביקורים של קרדית האבק.
ההנחה הרווחת היא שקרדית האבק מסתתרת בכל מיני מקומות בבית, זהו מיתוס שנובע מהעובדה שאנחנו לא ממש מרגישים בה. למעשה, קרדית האבק יכולה לבוא במגע איתנו כל הזמן, אך היא איננה מציקה, עוקצת או יוצרת גירויים ישירים. גם את הבגדים שלנו מומלץ לאוורר באופן קבוע כדי למנוע מגע ישיר עם קרדית האבק.
אחת הדרכים הטובות ביותר להילחם בקרדית האבק
היא על ידי ניקוי שטיחים באופן קבוע. אין זה אומר שאתם צריכים למסור את השטיח לניקוי כל שבוע, אלא להקפיד על שאיבת אבק, ניקוי עם שמפו מתאים וכדומה, מספר פעמים בחודש.
העובדה האחרונה היא ש-20 אחוזים מאוכלוסיית ישראל סובלים מבעיות שקשורות לנוכחות קרדית האבק בבית - שיטות הטיפול בקרדית כיום מגוונות - גם דברים שאנחנו יכולים לעשות לבדנו וגם שימוש באנשי מקצוע מיומנים שתפקידם לנקות שטיחים, ספות בד ושאר כרי מרעה של קרדית האבק.