קידום אתרים בשפה הרוסית וברוסיה
נכתב על ידי: ליאת ראובן
תאריך: 07/02/13

המילה האחרונה בענף שייכת היום לקידום אתרים ברוסיה. יזמים ישראלים גילו לאחרונה כי מנוע החיפוש העיקרי שמשמש את הגולשים ברוסיה הוא לא גוגל. קידום אתרים ברוסיה נשען על מנוע חיפוש בשם יאנדקס. הרווחים הצפויים מפעילות הקידום ברוסיה מפתים את בעלי האתרים להקים אתרים בשפה הרוסית ולשכור מקדמי אתרים בעלי ניסיון בתחום. ללא שליטה טובה בשפה הרוסית קשה יהיה לבצע את עבודת הקידום ולהתנהל בתחום. מקדם אתרים שמבצע עבודת קידום במדינה זרה נדרש להכיר היטב את השפה ואת התרבות. 

בעלי עסקים ישראלים ברוסיה

בעידן המודרני העולם כולו הוא כפר גלובלי. באמצעות רשת האינטרנט יוכל כל בעל עסק ישראלי למכור מוצרים בכל רחבי העולם. כל שיש לעשות הוא לקבל תשלומים בכרטיסי אשראי ולשלוח את המוצרים באמצעות רשות הדואר או כל חברת שילוח אחרת. בכדי לשווק מוצרים בכל רחבי העולם ניתן להקים אתר בשפה האנגלית. בכל רחבי העולם המערבי אפשר למצוא כיום גולשים דוברי אנגלית שנוהגים לרכוש מוצרים באתרים בשפה האנגלית.

במטרה לפנות אל הקהל הרוסי בצורה אינטימית יותר יש לתקשר עמם בשפתם ולתרגם את האתר לרוסית. עבודת התרגום אינה כרוכה בעלויות גבוהות, אפשר למצוא בישראל עבודות תרגום עברית - רוסית במחירים אטרקטיביים. ברוסיה משתמשים מיליוני גולשים בכל יום באינטרנט. מנוע יאנדקס מאפשר לבעלי האתרים להתברג במהרה במיקומים גבוהים ללא הוצאה כספית ניכרת. התחרותיות במנוע החיפוש הזה פחות גבוהה בהשוואה לתחרותיות הרבה שמאפיינת את מנועי החיפוש של חברת גוגל.

האם זה באמת עובד?

הדעות בין אנשי המקצוע בתחום חלוקות. יש שטוענים כי קידום אתרים ברוסיה הוא מכרה זהב. אחרים טוענים כי הרווחים קיימים רק בעבור מקדמי האתרים שמוכרים לבעלי האתרים חתול בשק. אפשר למכור מוצרים ולקדם אתרים במנוע החיפוש הרוסי. אך ממש כמו בכל תחום אחר גם כאן יש להקדיש לכך מאמצים רווחים. לא ניתן להפיק רווחים מהירים ללא מאמץ ניכר.

איך עושים קידום אתרים ברוסיה?

טכניקות קידום האתרים ברוסיה שונות מהטכניקות המוכרות בישראל ובארצות הברית. בכדי להשיג תוצאות בתחום יש לשכור חברות קידום אתרים ברוסיה או חברות ישראליות שמכירות את השוק הרוסי ומעסיקות מקדמי אתרים דוברי רוסית ברמה של שפת אם. כמות גולשים גדולה אל מול תחרותיות נמוכה היא חלום שמתגשם בעבור בעלי אתרים ומקדמי אתרים.

מעט מאוד גולשים בישראל נוהגים להשתמש בשירותי חברת גוגל. רוב הגלישה מתבצעת באמצעות מנוע חיפוש מקומי. במנוע יאנדקס מתבצעים 60% מהחיפושים ברשת ברוסיה. משמעות הדבר היא מיליוני חיפושים בכל יום. במנוע החיפוש של גוגל משתמשים רק כ-25% מהגולשים ברוסיה. בכדי להבהיר את הדברים היטב נסביר כי הקהל הרוסי מונה כ-60 מיליון גולשים. האפשרות לחשוף קהל של 60 מיליון גולשים לתכנים פרסומיים היא מכרה זהב. לשם השוואה, השוק הישראלי מונה רק כ-5 מיליון גולשים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36256.aspx