שילוח בינלאומי: איך ממיינים ונפטרים מחפצים לקראת רילוקיישן - חלק ב'
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 10/02/13

רילוקיישן הוא אכן הזדמנות מצוינת לא רק לבנות חיים חדשים בארץ חדשה, אלא גם לצמצם את כל ערמות הג'אנק בבית. באופן פלאי ותמוה, ערמות אלו צמחו ותפחו למימדי ענק בבית, עד שלפעמים הן תופסות חדר שלם.

ובכן, לא רק שמיון החפצים שלכם ישתלם מבחינת פנג שווי (לפיה, חפצים מיותרים מביאים אנרגיות שליליות), אלא גם מבחינה כלכלית: גם העלויות עבור חברת שילוח בינלאומי יפחתו משמעותית וגם תוכלו למכור את החפצים ולעשות קצת כסף על הדרך (אם יש לכם סבלנות).

איך מתחילים להשתלט על הבלגן?
לאט ובזהירות. עוברים מחדר לחדר וממיינים את החפצים השנויים במחלוקת לקופסאות שונות ("למסירה לחברים/משפחה", "תרומה לצדקה", "לפח האשפה"). לאחר המיון תרגישו שהבית שלכם הרבה יותר מרווח, שאתם בשליטה על הבלגן ותרגישו סיפוק מעבודתכם.

איך יודעים מאילו חפצים להיפטר?
כשאתם נתקלים בחפץ ומתחילים לשבור את הראש מה לעשות עימו, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות וכך תדעו אם הגיע הזמן להיפטר מהחפץ:
האם אתם זוכרים את הפעם האחרונה שלבשתם את הבגד הזה/השתמשתם בפריט הזה?
האם החפץ מקולקל/פגום/לא תקין ואי אפשר להשתמש בו?
האם לבשתם את הבגד הזה, אבל אתם זוכרים בבירור שאנשים מסביב העירו לכם כי הוא ממש, אבל ממש לא מחמיא לכם?
האם החפץ מביא עימו זיכרונות רעים?
האם קיבלתם את החפץ הזה מאנשים שממש אינכם אוהבים ואתם מרגישים שהוא אוצר בתוכו אנרגיות שליליות?
האם יש לכם יותר מפריט אחד מאותו חפץ?
האם החפץ מכוער במיוחד?

איך מחליטים אילו חפצים מוסרים לקרובים ואילו תורמים לצדקה?
כשאתם בוחנים כל חפץ, שאלו את עצמכם: האם חבר/ קרוב משפחה שאתם מכירים ישמח לקבל אותו לידיו? אם התשובה חיובית, הניחו את החפץ בקופסה של "למסור לחברים/משפחה". אם התשובה שלילית, הניחו את בקופסה של "לצדקה" (שאותה, אגב, אפשר להשאיר באתר בניה של עובדים זרים, שמצבם הכלכלי אינו קל). כמובן, עשו זאת בהנחה שהחפץ אכן במצב תקין. אם הוא מקולקל/מצריך שיפוץ, הגיע הזמן להשליך אותו לאשפה. בכל מקרה, רצוי להתחיל מן הקל אל קשה ובתחילה לזהות את החפצים שעליכם לזרוק, להיפטר מהם וכך לפנות יותר מקום.

ומה לגבי מכירת החפצים?
אם יש לכם זמן וסבלנות, תמיד תוכלו למכור את החפצים שלכם. שימו לב, תצטרכו להצטייד בעצבי ברזל, שכן סביר להניח שלא מעט אנשים יתקשרו "לשגע לכם את השכל". את החפצים תוכלו למכור באתרים כמו יד 2, לפרסם בפורומים או לארגן מכירת בית לכל החברים והקרובים (אם יש לכם מעגל חברתי גדול במיוחד). כמובן, לא כדאי לבנות על מכירה כדרך להיפטר מהג'אנק. מאוד יכול להיות שעד כמה שהחפצים שלכם נפלאים ומדהימים בעיניכם - בחוץ לא יהיה להם ביקוש.

מה עושים עם חפצים שיש להם ערך נוסטלגי?
אל תביאו איתכם לחו"ל את כל הכבודה הרגשית. במיוחד כאשר מדובר בחפצים כבדים כמו סדרת ספרים שלמה שקיבלתם במתנה ליום הולדתכם מאמא, אוסף ענק של סרטי DVD ישנים, אוסף של גמדי גינה ועוד. בחרו כמה חפצים יקרים לליבכם ואת השאר - ארזו יפה בקופסה ואחסנו אצל קרובי משפחה.


***

מוגש בחסות TDY שירותי שילוח בינלאומי בע"מ - מהחברות הוותיקות והמנוסות ביותר בישראל בתחום השילוח הבינלאומי.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article36271.aspx