בעבר הלא כל כך רחוק בדיקות תוכנה היו מבוצעות על ידי עובדים חסרי הכשרה והשכלה בתחום. סטודנטים במשרה חלקית, או התוכניתנים בעצמם היו מבצעים את הבדיקות באופן חובבני. אולם היום השתנה התחום מקצה לקצה וישנם לימודים מסודרים, והכשרה מקצועית הניתנים לבודקי התוכנות. אז מה עושים בודקי התוכנה בעצם? ואיזו חשיבות יש לבדיקת התוכנות? במאמר זה נסקור את תחום בדיקת התוכנה כחלק בלתי נפרד מעולם ההייטק העכשווי, ונדון בביקוש הרב לבודקי תוכנה הקיים בשוק העבודה.
לא יוצאים לדרך בלי בדיקה
בעוד שבעבר היו בדיקות התוכנה מבוצעות באופן חובבני, כפי שנזכר לעיל, כיום זהו מקצוע בפני עצמו. כלומר, בדיקות תוכנה נועדו על מנת לוודא את איכותו של המוצר, ולתקן מבעוד מועד תקלות אפשריות. היום אף חברה לא תרכוש מוצר שלא עבר בדיקות מדוקדקות על ידי אנשי מקצוע מנוסים מהתחום. כמו כן, אף חברה לא תשכור שירותי בדיקת תוכנה מחובבן שפשוט נהנה לשחק במחשבים. בעידן שבו ישנם לימודי הנדסת בדיקת תוכנה, תסריטי בדיקת תוכנה מוכנים מראש, וכלים אוטומטיים לבדיקה אותם מוכרח הבודק להכיר, על מנת להשיג עבודה בתחום יש להיות איש מקצוע מיומן.
חיפוש קצר של צמד המילים- דרושים הייטק, במנועי החיפוש או בלוחות הדרושים, חושף מיד את הביקוש ההולך וגובר לבודקי תוכנה. כל חברת הייטק מוכרחה להחזיק ברשותה בודקי תוכנה מקצועיים, או לשכור את שירותיה של חברת בדיקת תוכנות. אף לא מוצר מוגמר אחד יכול לצאת לשוק, או להימכר ללקוח, בלא שעבר את הבדיקות הנדרשות.
בדיקות התוכנה נעשות פעמים רבות במהלך פיתוח התוכנה ובצמוד אליו. זאת על מנת שהמתכנתים יוכלו להתייחס כבר בזמן העבודה על התוכנה לבעיות שעלולות לצוץ, ולשנות את הפיתוח בהתאם. לכן, במרבית המקרים חברות ההייטק נדרשות להעסיק בודקי תוכנה, בין אם ישירות או דרך השכרת שירותיה של חברה אחרת, באופן שוטף. כלומר, בדיקת התוכנה הכרחית לא רק בשלב הסופי של פיתוח התוכנה, על מנת לוודא שהיא עומדת בדרישות. פיתוח התוכנה ובדיקתה שלובות זו בזו פעמים רבות.