המחאה החברתית של שנת 2011, אשר כונתה גם מחאת האוהלים, עשתה לא מעט רעש בתקשורת ואף השפיעה במובן זה או אחר על מחירי הדירות. כעת, בפתחה של 2013 ושנתיים לאחר מכן, נותרת השאלה האם המחאה באמת עבדה במבחן התוצאה ואכן תשפיע על עתיד הנדל"ן בארץ או שמא בסופו של דבר רק הכניסה לכותרות את דפני ליף או את סתיו שפיר לכנסת?
מחירי הדיור
מהמחאה ועד היום, עדיין לא הוצע או נראה פתרון משמעותי ומספק, אך בעקבות המחאה יש חדשות בתחום הנדלן מכיוון שקרה דבר מעניין אחר. בתקופת המחאה וגם לאחריה, רבים קיוו שאולי תוצע שיטה מהפכנית להורדת מחירי הדירות באופן דרסטי ולכן ישבו על הגדר ולא פנו לרכוש נכסים לשם מגורים או אפילו השקעה. בו בזמן, לא הוצע שום פתרון מהותי ופרקטי, אך מעצם הירידה המשמעותית בהיקף המכירות, המחירים ירדו בהתאם עד למאות אלפי שקלים במקומות מסוימים.
ביחד עם זאת, הזיכרון של עולם הנדל"ן קצר ובסופו של דבר אנשים רבים מחפשים לעבור לדירה חדשה או גדולה יותר ולא מחכים עוד. לכן, המחאה אכן השפיעה לזמן קצר ואפשרה לרבים לרכוש או להשכיר במחירים נמוכים יותר למשך תקופה, אך האוכלוסייה ממשיכה לגדול והביקוש לא פוסק לעולם.
תקווה של איש אחד
המחאה אמנם שכחה מעט, אך ממשיכה להטיל צל על תהליכים מדיניים רבים ובעיקר על הבחירות האחרונות לכנסת. ניתן לראות את מפלגתו של יאיר לפיד, יש עתיד, אשר חרטה על דגלה את הדאגה למצב הכלכלי והשוויון בנטל. העובדה הזו הביאה לידי מצב שבו מפלגה שלא הייתה קיימת וחבריה מעולם לא היו חברי כנסת - הפכה להיות לשנייה בגודלה.
כאן העיניים נשואות אל יאיר לפיד, מפלגתו והתהליכים אותם יצליחו להעביר בשנת 2013 והקדנציה הקרובה, אך ייתכן והכוכב האמיתי של השנים הקרובות יהיה אותו אדם שהוביל את המלחמה בחברות התקשורת, הלא שר הרווחה היוצא, משה כחלון. לאחר פועלו המשמעותי, הוזלת מחירי הטלפונים, אינטרנט וכבלים - הוא פונה אל תפקידו החדש בתור יו"ר מועצת מנהל מקרקעי ישראל אשר אחראית על מיסים רבים, מה שיכול להביא לתנופה אמיתית ולתחושת סיפוק חברתי גם בתחום הזה, למשקיעים והמחפשים להתגורר בדירה חדשה כאחד.