בפוסט הקודם עמדנו על טיפים לכל עבודת ההכנה שלפני בחירת הקבלן, מהן הנקודות החשובות שיש לשים אליהן לב כשבוחרים קבלן לשיפוצים, ולמה הדבר כה קריטי ומשמעותי.
בפוסט הנוכחי נציין את כל הנקודות החשובות שצריך להיות ערניים אליהם לאחר שבחרנו את הקבלן ולמעשה אפשר להתחיל בעבודת השיפוצים. בעיות רבות עלולות לצוץ, והמומחים של GNB ינסו להקל עליכם את התהליך עם עצות חשובות.
הסדר תשלומים
לאחר שיושבים עם הקבלן הנבחר על תוכנית העבודה ומחירים, מומלץ שלא לשלם מראש את כל הסכום הדרוש! רוב הקבלנים דורשים סכום התחלתי על מנת להתחיל בעבודה, נסו לצמצם סכום זה ככל שניתן. התשלום בעבודות מסוג זה מתבצעות בחלקים לפי קצב התקדמות העבודה, וכך יש לנהוג. חשוב לציין כי לאחר סיום העבודה, לרוב מתגלים כל מיני פינישים קטנים שדורשים תיקונים, ולכן מומלץ בחום להשאיר אצלכם סכום כסף שעוד לא שילמתם לקבלן, על מנת להבטיח את הגעתו לתיקונים האחרונים.
חתימה על חוזה
במיוחד בעבודות גדולות כמו שיפוצים בבית, חשוב לחתום בתבונה על חוזה. בחוזה מפורטים תהליכים חשובים לניהול תקין של העבודה שעשויים להקל מאוד במצבים של אי הבנות וסכסוכים, ולהגן עליכם משפטית. הדברים החשובים שכלולים בכל הסכם בכתב מסוג זה הינם: התחייבות של הקבלן לטיב העבודה ותיקון תקלות בזמן, תאריכים חשובים כגון תחילת וגמר העבודה ומועדי תשלומים, ביטוחים לעובדים ולעבודה המבוצעת, ולמעשה כל פרט חשוב שנראה לכם שכדאי להוסיף ועשוי למנוע קונפליקטים במהלך השיפוצים.
פיקוח על העבודה
גם אם אתם סומכים על הקבלן בעיניים עצומות, הדבר אינו פוטר אתכם מלבצע בקרה ופיקוח על העבודה. יש לבדוק באופן יומיומי במהלך העבודה כי אכן הביצוע תואם את התכנון המוקדם, לוודא כי הקבלן או עובדיו לא מבצעים דברים על דעת עצמם למורת רוחכם, ולפקוח שבע עיניים על כל המתבצע בבית. עדיף לגלות את הפערים במהלך העבודה ולא להצטער אחר כך, לרדוף אחרי הקבלן ולנסות לתקן בדיעבד.
בחירה בקבלן נכון, פיקוח יומיומי על העבודה והיצמדות לחוזה, אלו הדרכים הנכונות לעבור בשלום את הרפתקת השיפוצים בבית.