עו"ד דנה תדמור- מכרזים-חוקים והגבלות
נכתב על ידי: דנה הראלי
תאריך: 20/03/13

מכרז היא שיטה להצעת עבודה תמורת מחיר מסוים על פי בקשה. בשיטת המכרז נלקח הספק אשר מציע את איכות העבודה הטובה ביותר תמורת המחיר הנמוך ביותר. מכרז הוא הליך משפטי לכל דבר אשר יש לו חוקים והגבלות.

מדוע עדיף ללכת על מכרז?

מכרז בא לפתור בעיה עיקרית וידועה בעיקר במשק הישראלי שהיא העדפת קרובים או חברים. בשיטת המכרז ניתנת לכל הספקים הזדמנות שווה להציע את מרכולתם ולדרוש מחיר ראוי על כך. העבודה נעשית רק לאחר שנחתם הסכם מוסדר בין הספק הנבחר למבקש השירות או המוצר. מי שלרוב נוהגים בשיטת המכרז הם ארגוניים ממשלתיים וציבוריים, אך הדבר הולך ותופס תאוצה גם במשק הפרטי.

מתי אפשר להימנע ממכרז

עו"ד דנה תדמור טוענת כי ברמת החוק, מצופה כי כל משרד ממשלתי, ציבורי או קופ"ח אשר זקוקה לשירות תבצע זאת באמצעות מכרז. יחד עם זאת בחוק הרשויות המקומיות ניתן מה שקרוי פטור ממכרז. במקרה הזה, מדובר בשירות אשר רק ספק אחד נותן ולכן אין אפשרויות מיקוח או בחירה בעבור הרשות המקומית. מצב כזה אינו קורה לעיתים נדירות וכאשר הוא קורה, נאלצת הרשות המקומית להצטייד בעו"ד טוב במיוחד ולהוכיח כי אכן לא קיימים ספקים נוספים לאותו השירות. כמובן, שחברות פרטיות אשר יש להן ספקים קבועים אינן מחויבות להוכיח דבר ולהסביר מדוע הן נעזרות רק בספק יחיד.

מהם תנאי הסף כדי לזכות במכרז

ספק אשר מעוניין להשתתף במכרז, חייב ראשית כל להגיש הצעתו וזאת באמצעות טפסים מיוחדים אשר מיועדים לכך. עו"ד לענייני קניין יכול לסייע בכך. בנוסף, נדרשים המציעים להתחייבות על ערבות בנקאית כדי להוכיח איתנות כלכלית ורצינות כלפי מבקש השירות. אם זוכה מכרז מגיש ערבות נמוכה יותר מכפי שנדרש מלכתחילה הוא עלול להיפסל.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article37083.aspx