לא יהיה זה מוגזם לומר שהנדסה היא אחד התחומים המשפיעים ביותר על אורח החיים במאה השנים האחרונות. קשה מאד לדמיין את חיינו ללא ההתפתחות והקדמה שהביא תחום זה, שממשיך להתפתח ולהשתכלל כל העת, להשפיע על חיינו ולהוות גורם מרכזי ומנוע צמיחה בכלכלה העולמית. רבים מהמוצרים והשירותים שמשמשים אותנו מדי יום באו לעולם הודות לתחום הנדסה. דוגמאות לכך לא חסרות: מחשב, טלפונים קוויים ואלחוטיים, מעלית, מערכות קול ושמע, מכשירי חשמל ביתיים, ציוד רפואי ובינה מלאכותית הם רק חלק מהיישומים של תחום זה. חלק מכם, הקוראים, בוודאי אומרים לעצמכם "הכל טוב ויפה, אבל מה זה לעזאזל הנדסה?" .
תפקידו של המהנדס הוא ליישם את ההתקדמות המדעית והטכנולוגית שהושגה בתחומים שונים, על-ידי אנשי מדע ומחקר, לצרכים שונים. מהנדס בדרך מחפש פתרון לבעיה ההנדסית, כולל הערכת הצרכים והמגבלות. על-סמך הידע והניסיון שלו, הוא נותן פתרון תכנוני. המהנדס מעריך את הפתרונות השונים ובוחר בפתרון שתואם את הדרישות באופן הטוב ביותר.
לימודי הנדסה מוצעים באוניברסיטאות וכן במכללות רבות ברחבי הארץ. למי שמעוניין ללמוד הנדסה קיימות שתי אפשרויות:
•· לימודים לתואר מהנדס (תואר Bsc )
•· לימודי הנדסאי (לימודי תעודה)
לימודי הנדסה לתואר מהנדס נמשכים כארבע שנים ונחשבים קשים ומאתגרים, אך הבוגרים יכולים להתנחם בעובדה שהם רוכשים מקצוע מבוקש מאד בשוק העבודה, שתנאי ההעסקה בו מצוינים. כמו כן, בסיום הלימודים יכולים הבוגרים להירשם בפנקס המהנדסים ללא צורך בהכשרה נוספת. הלימודים משלבים ידע במגוון נושאים: מתמטיקה, פיזיקה, סטטיסטיקה, הסתברות, תכנות ועוד מקצועות רבים- בהתאם למקצוע בתחום לימודי הנדסה. חשיבה מתמטית וידע נרחב במחשבים הנם הכרחיים, אולם העבודה בתחום הנדסה כולל בדרך כלל היבטים נוספים, כמו עבודה בצוות, תכנון וניהול פרויקטים, עבודה מול לקוחות, תכנון תקציב, תיעוד ועוד. לכן, נדרשים מהעוסקים בתחום כישורים נוספים, בינהם יכולת בין אישית טובה ויכולת כתיבה טכנית ברמה גבוהה.