ריכוך מים
נכתב על ידי: אבי סבן
תאריך: 09/04/13

מידע אודות תהליך ריכוך מים

מים מרוככים הינם מים בעלי ריכוז נמוך של מלחי קשיות, המורכבים בעיקר מסידן ומגנזיום, אשר נוצרים בתהליכי טכנולוגיים מיוחדים המובילים להפחתה ניכרת בהתפתחות אבנית. מים אלו הינם בריאים וטעימים יותר, תורמים לתפקודם היעיל ולאריכות חייהם של מכשירים חשמליים, וכך מובילים לחיסכון ניכר בכסף ואנרגיה. זאת מפני שמכשירי חשמל המלאים באבנית, כמו קומקום חשמלי, דורשים זמן ממושך יותר לחימום.

בעיית המים הקשים בארץ

למעשה, מי השתייה המסופקים במרבית חלקי הארץ הינם מים קשים, בהיותם מכילים כמות גבוהה של אבנית מומסת  ומלחי קשיות המורכבים מסידן ומגנזיום. המים הקשים נוצרים בעת חלחול מי הגשמים בשכבות אדמה, כאשר סידן ומגנזיום גורמים להקשייתם. חומרים אלו מורידים את איכות המים וטעמם, מובילים לסתימות בצנרת הבית ולסתימת ראש ברזים במקלחת. כמו כן, המים הקשים גורמים לבלייה מהירה של מכשירי חשמל העובדים עם מים חמים, כמו דודי שמש, ובייחוד של מכשירים העובדים עם מים חמים וסבון כמו מכונות כביסה ומדיחי כלים, בנוסף על פגיעה בבגדים המכובסים. יש לציין כי תוכנית מי ההתפלה תתרום עם השנים לעליית איכות המים בארץ ולירידת קשיותם, אך מדובר בהליך הדרגתי שהשפעותיו על מרבית צרכני המים עדיין רחוקות. יחד עם זאת, ניתן בהחלט לשפר את איכות המים באמצעות מכשירי ריכוך הסופחים את מלחי הקשיות ומזרימים אותם ישירות למערכת הביוב.

שיטות לריכוך מים

מים מרוככים נוצרים באמצעות מספר טכנולוגיות ומכשירים מיוחדים המסננים, סופחים ומסלקים את מלחי הקשיות המורכבים מסידן ומגנזיום, ואשר מכונים גם יוני קשיות או יוני סידן ומגנזיום. כאמור, קיימות מספר שיטות לריכוך מים וביניהן:

  • החלפת יונים- תהליך המורכב ממספר שלבים במתקנים סגורים המכיליםיוני נתרן, שמחליפים את יוני הקשיות במים והגורמים לריכוכם.
  • חימום וסינון המים- על ידי חימום של המים לזמן ארוך קרובלנקודת רתיחה, שוקעים יוני הקשיות אל רשת או מתקן מיוחד, וכך מופחתת כמותםבמים באופן ניכר.
  • הוספת סודה לשתייה או סיד כבוי למים קשים גורמת לשקיעתיוני הקשיות כאבקה, ומאפשרת את סילוקם.
  • מרככי מים אקולוגיים - מרככי מים שאינם על בסיס מלח המאושריםלשימוש בייתי והינם ידידותיים לסביבה.

 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article37388.aspx