האם מישהו יודע בדיוק מה עובר במוחם של תינוקות כאשר הם מסתכלים עלינו למשך זמן ארוך? מדוע הם צוחקים פתאום כשאנו מקפיצים לתוך ידם כדור? החל משנות ה 90, רבים מהחוקרים החלו לחשוב שבהרבה מובנים שונים צורת החשיבה של תינוקות זהה לצורת מחשבתם של מדענים מבריקים. אחרי יום עבודה ממושך, כשאבא ואמא מסיעים בעגלה את התינוק בכל רחבי השכונה, התינוק, במבט מפוקס, מנסה בכל כוחו לדעת מה עובר בראשם של תינוקות וילדים אחרים הנמצאים בסביבה הקרובה שלו.
אנו, כאנשים מבוגרים הרבה יותר, עדיין נתקלים בקושי להבין מה לעזאזל מניע אנשים מסוימים לעשות פעולה כזו או אחרת דווקא באופן זה ולא אחר. זה נראה שמדי שנה ושנה אנו רק מופתעים כל פעם מחדש, לעתים בדרך הטובה ומדי פעם דרך הצד השלילי של אותו מקרה. אז בשביל להבין התפתחות של תינוק התבצע מחקר מעניין, אשר בו היו שתי צלחות: צלחת אחת עם ביסקוויטים וצלחת אחרת עם חתיכות קולורבי. פעם אחת החוקרים הראו לתינוקות בני שנה וחצי שהם אהבו את הביסקוויטים ולא את הקולרבי ופעם אחת הם הראו לתינוקות שהם אהבו דווקא לאכול את הקולרבי ולא את הביסקוויטים. כאשר הם שאלו את התינוק בנימוס ובמתיקות "מה אתה מציע לי לאכול עתה?", התינוק נתן להם מאותה הצלחת שהחוקרים אהבו בכל אחת מהפעמים. כשעשו את אותו מחקר לתינוקות בני 15 חודשים, לאחר בהייה ממושכת מצד התינוקות, הם עשו את אותו הדבר כמו אלה שגדולים מהם בשלושה חודשים.
תינוקות בגיל 15 ו 18 חודשים גילו את העובדה שמעט מצערת בני אדם אחרים שאנו לא בכל המקרים רוצים את אותם הדברים, אבל למעשה הם הרגישו שחלה עליהם החובה לבצע פעולה כלשהי על מנת שהאנשים הקרובים יחושו מרוצים ומסופקים.
מדובר במחקר מדהים ומיוחד שיכול ללמד שיעור חשוב מאוד לחיים. בנוסף לזאת, נעשו המון מחקרים כדי להניע ולשדרג הרגלי שינה לתינוקות כדי להבטיח להם את השינה הכי איכותית שכולנו חולמים עליה. הכל אנו נעשה בשביל הילדים שלנו, החל מקניית צעצועים כדי שיוכלו ליהנות ועד מוצרי הנקה במידה ויצטרכו להסתייע בהם. לא נפסיק לחשוב צעד או שניים קדימה כדי שיהיה לנו עתיד טוב יותר בשבילנו ובשביל הדורות הבאים.