התופעה ידועה במקומות רבים, ישנם דיירים ומשפחות שאינם משלמים מיסי ועד בית והם מתחמקים מכך באופן תמידי. השאלה איך מטפלים בסרבן תשלום של ועד בית היא שאלה משמעותית בפרט לנוכח העובדה שבניין משותף צריך כסף על מנת להיות מנוהל ולתפקד באופן הכי יעיל שניתן בין ע"י חברה לניהול ועד בית ובין ע"י ועד בית פנימי מקרב דיירי הבניין.
סרבני תשלום של ועד בית יכולים להיות בעלי משפחות, או דיירים בודדים. החלוקה לגביהם היא לשני סוגים:
האחד- הסרבן הוא בעליה של הדירה עצמה.
השני- הסרבן הוא שוכר דירה מבעליה.
הגורמים לסרבנות לתשלום ועד בית יכולות להיות שונות:
יתכן כי הסרבן הסתכסך קשות עם אחד מהדיירים, או עם מרביתם, בנוגע לדברים כמו מקום חניה, שיפוץ או תיקון שנעשתה ללא הסכמתו המלאה או ידיעתו, סכסוך טכני אחר, או סכסוך אישי עם אחד הדיירים-זוהי סרבנות אישית.
מקרים אחרים נוגעים לאפשריות כמו היקלעות לקשיים כלכליים שלא מאפשרים לו לשלם ועד בית או יחס אישי לעניין תשלום מיסים בכלל.
בכל מקרה הטיפול בסרבן שהוא בעליה של דירה בבניין לסרבן ששוכר דירה בבניין הוא שונה.
אז איך לטפל בסרבן תשלום של ועד בית?
ראשית הועד או חברת הניהול של הבניין צריכים לפנות בשיחה בעל פה או בטלפון לסרבן ולהציג בפניו דרישה תקיפה לתשלום מיסי הועד. את השיחה הטלפונית, ניתן ואפילו רצוי להקליט.
שנית יש לשלוח מכתב רשום, עם העתק לדיירי הבניין לסרבן התשלום, ובו פניה מנומקת ומפורטת לגבי חובותיו לועד הבית, ותקופה מדויקת של החיוב. במידה ולאחר שלושים יום האיש לא משיב למכתב או מתעלם ממנו, יש לפנות עם מכתב נוסף מלווה בהעתק למכתב שנשלח לסרבן, שיופנה לאגודה לתרבות הדיור, ובו הבהרה של הועד לגבי דרישת התשלום. מלווה בהעתק לסרבן עצמו.
במידה וסרבן התשלום ממשיך להתעלם. ועד הבית רשאי לפנות, בהסכמת הדיירים לבית המשפט, על מנת לתבוע את הסרבן בגין אי תשלום מיסי ועד. העתק כתב התביעה ינתן לסרבן התשלום ביד, בתיבת הדואר או בדואר רשום.
במידה והסרבן הוא שוכר של דירה בבניין. הפניה צריכה להתבצע באופן דומה עם העתקים למשכיר הדירה עצמו. כמו כן הועד צריך לדרוש מהמשכיר את הסכם השכירות של השוכר שבו אמור להיות כתוב סעיף מפורש בדרך כלל על חובת תשלום מיסי ועד מצד השוכר..
צעדים אלו הם חשובים והכרחיים בנחיצותם לעניין איך לטפל בסרבן תשלום של ועד בית.
לפרטים נוספים על ניהול ועד בית בקרו באתר שלנו