פעמים רבות דיירי בניין חייבים לוודא כי הבניין בו הם גרים אכן ממוגן וכולל ציוד גילוי אש ועשן במקרה של דליקה. הבעיה היא כי במקרים אלו רבים אינם יודעים מהו אותו ציוד כיבוי אש אשר חייב להיות בכל בניין מגורים. דבר זה תקף גם לגבי בעלי עסקים ומבני העסק. מאמר זה ישפוך אור על ציוד החובה בכל בניין ועסק.
בניינים משותפים
אנשים המתגוררים בבניינים משותפים אינם מודעים פעמים רבות לכך שחובה להתקין בהם מערכות או ציוד שנועד לשם גילוי אש. אם מדובר בבניינים חדשים ציוד זה הוא חלק מתקנות הבטיחות אך אם מדובר בבניין מגורים ישן או מקרים בהם פג תוקפו של הציוד לגילוי וכיבוי אש, בדרך כלל אנשים אינם יודעים מה הם הנהלים. התקנות של כיבוי אש אומרות כי קיימת חובת התקנת גלאי עשן וכן גלאי אש בבניין. בנוסף, חובה להתקין בכל קומה של הבניין בו מתגוררים עמדה שבה מטף אש וכן גלגלון. המטף תמיד יהיה חייב להיות מסוג אבקה. חובה ללמוד לתפעל את המטף וכן להחליף אותו כל אימת שפג תוקפו ואת האבקה שלו כל שש שנים. התחזוקה תמיד תיעשה על ידי אדם המוסמך לכך.
ציוד חובה בכל בית עסק
מערכות גילוי אש ועשן וכן אביזרי כיבוי אש ניתן לראות בעסקים רבים. יש לזכור כי הבטיחות של כל עסק היא חובה וכל עסק תמיד ינהג בהתאם לתקנות של מכבי האש אשר מגדירות את הציוד שחובה להתקין בכל בית עסק. נכון להיום כל עסק חייב לדאוג להדריך את כל העובדים שלו כיצד לנהוג במקרה של שריפה. בנוסף, הוא חייב לרכוש ולהתקין במקומות הנכונים בבניין מטפים, צינורות כיבוי לאש וספרינקלרים.
כיבוי אש- ספרינקלרים ועוד
כיום, רבים מחליטים על התקנת מערכות שונות המיועדות לגילוי וכיבוי אש המותאמות על ידי איש מקצוע לכל דירה, אזורים משותפים של בניין, משרד או בית עסק. מערכות גילוי אש בדרך כלל כוללות חיישנים מיוחדים, מטפים, ספרינקלרים ואזעקה אוטומטית של המוקד. אך בהחלט יש גם אפשרות לקנות בנפרד ציוד כיבוי אש, כמו למשל כמות מסוימת של ספרינקלרים. אלו ניתן להתקין על הקירות או על התקרה (בהתאם לאפקטיביות המרבית) ובמקרה שבו מתרחשת דליקה מתז הכיבוי מתיז מים ברדיוס מסוים במטרה לכבות אותה.