אחד המקומות שבהם נמצא קלנועית למבוגרים בכמויות רבות – הוא הקיבוצים או המושבים. בעבר, כשכולם עוד היו צעירים, האופנה הייתה לרכב על אופניים ממקום למקום, מכיוון שהמרחבים במקומות אלה הם עצומים ולא ניתן ללכת ממקום למקום ברגל - קלנועית מהווה פתרון מצוין – לא צריך להשקיע מאמץ מיותר, רק להניע ולהתנהל באיטיות למקום המיועד.
קלנועית עונה לקהל יעד רב על צרכים רבים, כגון: גיל הזהב, אימהות, בעלי לקויות וכדומה – במקום להתניע את הרכב, לעמוד בפקקים, לחפש חנייה ועוד – נראה יותר ויותר אנשים רוכשים קלנועית ומגיעים במהרה למחוז חפצם – לעשות קניות, להוציא את הילדים מהגן ועוד – דרך נהדרת להילחם בפקקים ובבעיות חנייה בערים הגדולות.
תחום קלנועית התפתח מאוד בעשור האחרון וזה כבר לא כל כך פשוט לבחור קלנועית, כיוון שעם התפתחות התחום, התפתחו גם הסוגים ויש עשרות סוגים של קלנועית, כגון: קלנועית עם מושב אחד או עם שני מושבים, קלנועית עם כוח סוס אחד או שלושה כוחות סוס, קלנועית עם גגון או בלי גגון ועוד ועוד...
כדי לבחור סוג קלנועית הכי מתאים לכם – אתם צריכים לזהות מה הם הצרכים שלכם – האם תהיו לבד בקלנועית או שתסיעו בה אנשים נוספים? האם מדובר על מרחקים קצרים לנסיעה או מרחקים ארוכים? זיהוי הצרכים יכוון אתכם לבחירה הנכונה של הסוג הכי נכון עבורכם.
אחת הקלנועיות המבוקשות ביותר כיום ולא רק בקרב האוכלוסיה הקשישה היא הקלנועית המתקפלת.
מדובר בכלי רכב חשמלי קטן וחכם בעל יתרונות רבים מאוד. היתרון הגדול ביותר שלה טמון בשמה: העובדה שבתום הסיום ניתן לקפל אותה ולהכניסה בקלות רבה לאן שרוצים. כך אם למשל לוקחים בן אדם מבוגר לטיול שנעזר בכלי הרכב ניתן לאחסן את הקלנועית המתקפלת בתא המטען של הרכב.
מי יכול להעזר בקלנועית מתקפלת?
אנשים רבים יכולים להעזר בכלי הרכב בקטן והגאוני הזה שיכול לשפר את חייהם לאין שיעור ולהפוך את החיים לקלים הרבה יותר. אנשים קשישים, אנשים בעלי מחלות כרוניות שמתקשים ללכת, אנשים עם משקל עודף גדול מאוד ועוד יכולים כולם להעזר בהמצאה הנהדרת זו שאינה עולה הרבה ומקלה מאוד על חיי היום יום.
קלנועית אינה מתאימה בדרך כלל לאנשים שמתקשים בהליכה עד כדי כך שהם זקוקים לכסא גלגלים כדי לנוע ממקום למקום. היא מתאימה יותר לאנשים אשר יכולים ללכת מרחקים קצרים אך הליכה במרחקים ארוכים היא בלתי אפשרית עבורם מבחינה רפואית וגופנית וגורמת להם לכאבים ולאי נוחות רבה.
קלנועית הפכה להכרח עבור אנשים רבים, בעיקר עבור מבוגרים או בעלי מוגבלויות פיזיות, ולכן ביררנו עבורכם – מה העלויות, פחות או יותר, והן כדלקמן: מחירה של קלנועית קטנה ומתפרקת נע בין 5,000 ₪ ל- 7,000 ₪ ; מחירה של קלנועית בינונית נע בין 9,000 ₪ ל- 12,000 ₪ ; מחירה של קלנועית גדולה נע בין 15,000 ₪ ל- 25,000 ₪.
יש הרבה חברות המוכרות קלנועית – כל אחת מהן גובה מחיר אחר עבורה ומכיוון שזו הוצאה לא מבוטלת בכלל, כדאי ורצוי לבקש הצעת מחיר ממספר חברות ולא מחברה אחת, רק אל תשכחו להשוות את הסוג ואת המפרט הטכני, כדי לוודא שאתם מבררים את המחיר על אותו מוצר וכמובן, חשוב מאוד לקנות מחברה רצינית, שתעניק לכם אחריות על קלנועית, וכן תיתן לכם תמיכה מלאה – הן בקנייה של הקלנועית והן לאחר הקנייה – אם יהיו לכם בעיות. בד"כ חברה רצינית המשווקת כלי רכב זה לאוכלוסיה הקשישיה או הסיעודית משווקת כמו כן ציוד סיעודי לאנשים בעלי מוגבלויות פיזיות, כגון כיסאות גלגלים, הליכונים וציוד משלים.