אם הינכם מוצאים את עצמכם מתעניינים לא פעם בכל הקשור לעולם החוקים והתקנות, דרך פעילות בתי המשפט וקביעת פסקי דין, כנראה שהינכם מתאימים ללימודי תואר ראשון במשפטים. עד לפני מספר שנים, לימודי משפטים נלמדו רק באוניברסיטאות, ומשום הביקוש והיוקרה של מקצוע זה, הועלו התנאים ללימודים אלו ונוצר מצב בו לא כל אחד הצליח להתקבל אלא רק אלו שעמדו בהצלחה בתנאי הקבלה הגבוהים. כיום, מלבד האוניברסיטאות, ישנם עשרות מכללות ומוסדות לימוד המציעים לכל אחד להירשם ללימודים אלה, תוך עמידה בסיסית בתנאי קבלה, הכוללים בין השאר, ציוני תעודת בגרות, פסיכומטרי ובמידת הצורך ראיון קבלה.
תוכן לימודי המשפטים באוניברסיטאות ובמכללות בשנים הראשונות הינו זהה, זאת אומרת שתלמדו קורסים רבים ומגוונים כגון, דיני עבודה, דיני ביטוח, משפט צבאי, שיטות משפט, תורת המשפט ועוד. יתרה מזאת, מלבד מסלול חד חוגי זה של לימודי משפטים, תוכלו גם ליהנות ממסלולים דו חוגיים, בהם תוכלו למצוא מסלולים המשלבים לימודי משפטים עם מימון, מחשבים, כלכלה ועוד.
אחד מיני מוסדות לימודים הנחשבים בתחום המשפטים הינו המרכז האקדמי למשפט ועסקים, בו תוכלו למצות את עצמכם בתחום לימודים זה, על פי בחירה מתוך ארבע התמחויות שונות כמו, משפט ועסקים, משפט פלילי וקרימינולוגיה, משפט וזכויות אדם ומשפט מסחרי ותקשורת. כמו כן, תוכלו ליהנות מיחס חם ואישי וממיטב המרצים והמתרגלים בארץ. בסיום התואר שנמשך שלוש עד ארבע שנים, תוכשרו כמשפטנים מן השורה.
אם מלבד עיסוק כמשפטנים, ברצונכם לעסוק גם בעריכת דין, תוכלו לבצע התמחות של מינימום שנה במשרדים פרטיים או ממשלתיים, ולאחר מכן לגשת לבחינות הלשכה לעורכי דין, הכוללות בחינה בכתב ובעל פה. ברגע שעברתם בחינות אלו בהצלחה, תקבלו את רישיון עריכת הדין. כך בעצם תגדילו את תחום עיסוקיכם בשוק העבודה ותוכלו להשתלב כעורכי דין, משפטנים ויועצים משפטיים בכל משרד פרטי או ממשלתי. בבוא הזמן, כאשר הינכם מועסקים כבר במקום עבודה, תוכלו להמשיך אל לימודי תואר במנהל עסקים ואף לפתוח משרד עורכי דין משלכם. כך תוכלו ליהנות מסמכויות ניהול וכן לצבור ניסיון בכל הקשור לתחום התמחותכם הספציפי.