פעילותו של צוות פיתוח הדרכה בארגון
נכתב על ידי: אירה פינסקר
תאריך: 20/05/13

פיתוח הדרכה הוא מכלול של פעילויות המכוונות לניהול של ידע בארגון. חשיבותו של צוות פיתוח ההדרכה ותרומתו לפעילות החברה ניכרת בעיקר בארגונים גדולים מאוד, המאופיינים בביזור משמעותי ובתחלופה גבוהה של עובדים. כתיבת נהלים ותדריכים פנימיים נועדה לאפשר לעובדים חדשים להכיר את תפקידיהם. יחד עם זאת, מעטים הם העובדים שמסוגלים להתמודד עם כל הכרכים האלה, במיוחד כאשר המידע שבהם איננו רלוונטי לרגע זה. לכן צוות פיתוח ההדרכה צריך לדאוג שהעובדים יקבלו את המידע הרלוונטי בתזמון המתאים.

מיסוד של מערך פיתוח הדרכה בארגון מתחיל תמיד מזיהוי ואיתור של צרכים בתחום זה. חשוב להגדיר את אוכלוסיות היעד, ולקבוע עבור כל אוכלוסיה כזאת תוכנית הדרכות מסודרת. בדרך כלל תוכנית ההדרכות נערכת לתקופה של שנה עד מספר שנים קדימה. לאחר מכן יש לתאם את התוכניות בשיטת הסופרפוזיציה, על מנת לוודא שלא תהיינה התנגשויות בין ההדרכות בצורה כזאת שתפריע לפעילות השוטפת של הארגון. כך, למשל, את עובדי הייצור יש לחלק למספר קבוצות על מנת שלא יהיה צורך להפסיק את התהליך, לוודא שרופאים ואחיות תורניים לא יוצאים להדרכה במהלך התורנות, וכך הלאה.

לאחר מכן יש לבחון את ההוצאות השוטפות לביצוע ההדרכות לאורך ציר הזמן. בצורה כזאת הנהלת הארגון תוכל להערך להוצאות הדרושות מראש, ובמידה וההוצאות עוברות את המקסימום האפשרי – לעדכן את התוכנית. בנוסף, צוות פיתוח הדרכה צריך להערך לביצוע הדרכות פרטניות , כאשר מדובר בגיוס בכירים. באופן כללי, צוות פיתוח ההדרכה צריך לגבש מדיניות חפיפה, ולעבוד בצמוד ובשיתוף פעולה לצוות משאבי אנוש.

הטמעת מערכות מידע רלוונטיות היא תפקיד נוסף של צוות פיתוח הדרכה. מטרת המערכות האלה היא הנגשת המידע הפנימי הרלוונטי לכל עובד. פורטל אינטראנט פנימי, למשל, יאפשר לעובדי החברה לבצע חיפוש בנושא מסוים, ולמצוא שם חומר רלוונטי.

לסיכום, צוות פיתוח הדרכה בחברה אמון על שמירת הידע וניהולו לאורך זמן, כמו גם על הפיכתו של מידע זה לנגיש לכל אחד מהעובדים. בצורה כזאת יוכל להארגון ללמוד מלקחי העבר ולהשתפר כל העת. שיתוף פעולה בין הצוות לבין הנהלת החברה עשוי להניב תוצרים איכותיים ביותר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38059.aspx