בעבר, פעלו בישראל אך ורק חברות כוח אדם אשר הציעו העסקת עובדים בתור עובדי חברת כוח האדם, מה שאפשר למעסיקים הקלות והגביל לא פעם את תנאי העסקה של העובדים. עם צמיחת ההייטק הישראלי בסוף שנות ה-90, החלו לפעול בישראל גם חברות השמה. השוני המהותי בין חברת כוח אדם לבין חברת השמה, הוא לא רק בשם, אלא בסוג העסקה ובתחומי הגיוס השונים. חברות השמה להייטק מתווכות בין המעסיקים לעובדים, אך העובדים לא מועסקים דרכן ואת התשלום על השירות שלהן, הן גובות מהמעסיק פעם אחת ולא מדי חודש כפי שהדבר נהוג בחברות כוח האדם.
מה שונה בתנאי העסקה ובתהליך הגיוס בין חברות כוח אדם לבין חברות השמה
חברת השמה פועלת בתור מתווכת אשר מאתרת את העובדים הדרושים לחברת ההייטק ובתום תהליך הגיוס, הקשר בין החברה לעובד נפסק. חברות כוח אדם לעומת חברת השמה, יכולות להעסיק את העובדים ולהיות המעסיקים הישירים, כאשר העובדים יוצבו במקומות עבודה שאינם חברת כוח האדם. חברות השמה להייטק ייחודיות גם בזכות שירותי הליווי המלאים שהן מציעות לכל עובד ועובד והן פועלות כמו סוכן אישי לכל דבר, אשר מייצג את העובד ופועל לטובתו, על מנת להשיג עבורו את תנאי העסקה האופטימאליים.
מדוע באמת, אנחנו זקוקים לטיווח של חברת השמה על מנת להגיע למשרות מבוקשות בהייטק
ללא חברת השמה, כמעט ובלתי אפשרי להגיש מועמדות לחברת ההייטק, מכיוון שחברות ההייטק נוהגות לפרסם את המשרות המתפנות בקרב חברות השמה בלבד ולא באמצעות אתרי הדרושים, כפי שהדבר נהוג בתפקידים אחרים. בנוסף, חברות השמה להייטק עורכות את המיונים הראשונים של קורות החיים המגיעים אליהן, על מנת להפנות לחברות ההייטק רק את המועמדים שעונים על הקריטריונים שהציבה החברה.