מה זה פסיכומטרי וכיצד לעבור אותו בהצלחה?
נכתב על ידי: פסיכומטרי
תאריך: 30/05/13

מבחן הפסיכומטרי הוא בין המבחנים המוכרים ביותר ועם זאת גם המלחיץ ביותר עבור מועמדים רבים ללימודים אקדמאיים. בסופו של דבר, הצלחה במבחן הפסיכומטרי תשפיע על קבלתו של סטודנט אל הלימודים באוניברסיטאות, המכללות והפקולטות בהן הוא מעוניין ללמוד. אם כן, מה הוא בדיוק פסיכומטרי ומהן הדרכים אותן ניתן לבצע בכדי לקבל את הציון אליו מכוונים.

מהות המבחן

בסופו של דבר, מטרתו של פסיכומטרי הינה לסנן ולמיין את המועמדים ללימודים עבור האוניברסיטאות והמכללות. בחלק מהפקולטות ישנה דרישה גבוהה במיוחד ללימודים, כאשר גם הקורסים עצמם לא קלים כל כך ולכן הפסיכומטרי משמש ככלי זיהוי נוסף לתלמידים בעלי סיכויים גבוהים יותר לסיום התואר והצלחה בו.

המבחן הפסיכומטרי מורכב משלושה פרקים עיקריים, בהם אנגלית, מתמטיקה ועברית. השאלות אינן בהכרח קשות במיוחד, אך קיים אלמנט משמעותי אשר יכול להשפיע רבות על הציון הסופי, הזמן כמובן. כאן, לכל פרק ישנו זמן קצוב ואי אפשר לעבור בין פרק לפרק לפני הוראות מפורשות. עובדה המותירה זמן קצר לפתרון כל שאלה ובכדי להשיג ציון גבוה יש לענות על כל השאלות במהירות ונכונה כמובן.

כמו כן, אלמנט אחרון ושונה ממבחנים אחרים, קשור באופן מתן הציון. גם הציון עצמו מתחלק לפרקים ועומד על טווח שבין 200-800, כאשר הציון הנמוך ביותר הוא 200 והגבוה ביותר הוא 800. הציונים נמדדים על פי התשובות של הנבדק אך גם לפי שאר הנבחנים, מה שמבטיח הבדלים בין הנבחנים.

הצלחה במבחן

בכדי להצליח במבחן, צריך לבצע שתי פעולות עיקריות – ללמוד את אופי השאלות בכל פרק ולתרגל. ראשית, חשוב להכיר את הפסיכומטרי, את סוג השאלות ומהיכן הן נובעות. לאחר מכן, חשוב להכיר את הטכניקות השונות להבנה של כל סוגי השאלות ואופן הפתרון שלהן. לבסוף, יש לבצע תרגול מוקפד ובלתי מתפשר אשר מביא לשיפור משמעותי ככל שמשקיעים ומתרגלים את אופן הפתרון.

בכדי להכיר את המבחן הפסיכומטרי, השאלות, אופן הפתרון וכן גם לקבל מאגר גדול במיוחד של שאלות רלוונטיות, מומלץ לפנות אל קורס מקצועי. במהלך הקורס, עוברים על כל הפרקים, השיטות לפתרון, מקבלים משימות בית רבות ולבסוף גם עוברים מבחנים פסיכומטריים דומים אשר מסייעים בהתמודדות עם המבחן. בהצלחה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38227.aspx