מהו עוסק מורשה ומה מומלץ בעת פתיחת עסק?
נכתב על ידי: ברטה חני
תאריך: 30/05/13

כל פתיחת עסק דורשת בחינת אלמנטים רבים, בעיקר מילוי טפסים אשר קשורים בהקמת העסק. התנהלות אחראית ומסודרת תאפשר לעבור תהליך זה באופן מהיר. תחילה כל פתיחת עסק דורשת לבחון האם נדרש לפתוח תיק עוסק מורשה או אולי תיק עוסק פטור. בחירה בכל אחת מאופציות אלו נעשית על ידי רישום במע"מ. ישנם הבדלים מהותיים בין שניסיווגי עסק אלו.

 

ראשית, עסק מורשה הוא עסק מוכר כבעל הכנסות גבוהות דבר אשר מסייע בתדמית העסק כלפי חוץ. זאת בניגוד לעסק פטור אשר אינו משלם מע"מ ועל כן מוכר כעסק קטן. עם זאת, לעסק מורשה יש חובות שאין לעוסק פטור כמו למשל הגשת דוחות לפי מחזור העסקים שבו עובד, לדוגמה אחת לחודשיים. כמו כן, לעוסק מורשה יש את הזכות להחזר כספי מע"מ ששילם במהלך עבודתו בעסק.

 

הקמת עסק מורשה מתחילה במשרדי המע"מ הממוקמים בסניפים בכל רחבי הארץ. שם ניתן להירשם כעסק מורשה ולקבל את טופס 821 אשר מגדיר את העסק בסיווג זה. חשוב לזכור ולשים לב כי יש להגיע עם מסמכים מזהים למשרדי המע"מ, מסמכים כגון אישור חשבון בנק, תעודת זהות או צילום שלו. שלב שני הינו הצורך בהגדרת העסק כעוסק מורשה במס הכנסה, דיווח זה דורש כמו כן הגעה עם מסמכים מזהים, שם יש למלא את טופס מספר 5329. שלב אחרון הינו דיווח לביטוח לאומי אודות פתיחת העוסק מורשה ומילוי פרטים בטופס שמספרו 6101. מומלץ להגיע מוכנים לכל אחד משלושת מוסדות אלו עם נתונים אודות אופי העבודה, כמות שעות העבודה בממוצע אותם תעבדו וההכנסות הצפויות לעסק.

 

פתיחת עסק מורשה דורשת לבצע פעולות אלו ישר עם תחילת העבודה של העסק, אין להמתין במילוי הטפסים תקופה ארוכה. דיווח המיסוי הנכון למוסדות אלו יכול למנוע מצבים לא נעימים ומאפשר לעבוד באופי חוקי.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38229.aspx