על הקשר שבין הפסיכומטרי לבגרות במתמטיקה
נכתב על ידי: רוני ארז
תאריך: 02/06/13

על מנת להתקבל ללימודים אקדמיים נדרשים על פי רוב תעודת בגרות מלאה וציון מספק בבחינת הפסיכומטרי. יתרה מכך, ככל שהמגמה יוקרתית ומבוקשת יותר כך תנאי הסף עולים, ומכאן שעל הציונים להיות גבוהים יותר. לכן, גם אם יש לכם בגרות מלאה ייתכן תדרשו לשפר בגרויות, ובעיקר את הבגרות במתמטיקה. מדובר אמנם באתגר לא פשוט, אך כדאי לדעת שהלימודים לבגרות במתמטיקה יסייעו לכם גם בהכנה לבחינת הפסיכומטרי. זאת מאחר והבחינה כוללת פרק כמותי המבוסס על חומרי הלימוד של הבגרות ברמת שלוש יחידות.

ההבדלים שבין הבגרות במתמטיקה לפסיכומטרי

השלמת בגרויות במתמטיקה כרוכה בעיקר בהכרת החומר הנלמד, כאשר לדרך הפתרון יש משקל רב ולעיתים קרובות לא פחות מהתשובה הנכון. בנוסף, לבחינות אלו ניתן להגיע עם מחשבון והם אינן דורשת ביצוע של חישובים מהירים ומסובכים של חזקות, שורשים ואחוזים. מאידך, בפרק הכמותי של בחינת הפסיכומטרי המוקד מושם על פתרון השאלות, כאשר אין שום חשיבות לדרך ההגעה אל התשובה הנכונה. כמו כן, בבחינות אלו לא ניתן להיעזר במחשבון והן דורשות יכולות ביצוע של חישובים מהירים ומורכבים. הבדלים אלו מובילים לכך שההכנה לבגרות שונה במהותה מההכנה לפסיכומטרי, שכן כל בחינה דורשת ידע, שיטות ודרכי חשיבה שונות.

הדומה שבין בחינת הבגרות לפסיכומטרי

למרות השוני הרב שבין מבחני פסיכומטרי לבגרויות, חשוב לזכור שבבסיסם טמונות חוקיות וחשיבה מתמטית. כלומר, על מנת להצליח בבחינות יש בראש ובראשונה להבין את צורת החשיבה שמאחוריהן, מה שיקל על הבנת הנוסחאות והחוקים השונים של תכני הלימוד. לכן, מי שלומד במשך תקופה ארוכה לבגרות או לפסיכומטרי יזכה בבסיס איתן להצלחה בבחינה האחרת, אם כי אין ידיעה זו פוטרת מללמוד לקראתה בשל ההבדלים שצוינו לעיל.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38256.aspx