הוראה מתקנת - תקן אותי אם אני טועה
נכתב על ידי: אתי קסנר
תאריך: 11/06/13

ילדים רבים סובלים מחוסר הצלחה בלימודים. אל חוסר ההצלחה בלימודים נוספות סטיגמות שונות אשר מקשות על הילד עוד יותר. המורים וההורים עשויים לחשוב שהילד שלהם אינו לומד מכיוון שהוא בעייתי, עצלן, מופרע, טיפש או חסר רצון ויכולת- בצורה זו מתחיל הילד להאמין שזהו באמת המצב ובטחונו העצמי נפגע. מכיוון שהתהליך מתרחש בשלב מוקדם( בגילאי היסודי), ממשיך הילד שלא להאמין בעצמו גם בעתיד והופך למבוגר בעל ביטחון עצמי נמוך.

בכדי לעצור את המעגל ההרסני הזה ולאפשר לילד לרכוש הרגלי למידה נכונים, חשוב לקחת אותו להוראה מתקנת. הוראה מתקנת כוללת פיתוח מיומנויות למידה, דרכים לעקיפת קשיים, העשרת הידע הכללי, פיתוח דרכי חשיבה, העלאת מוטיבציה ועוד. ההוראה המתקנת מבינה כי השנים בבית הספר הינן קריטיות ועשויות להשפיע על המשך חייו של הילד, בכדי לאפשר לו להשתלב בעולם ולפתח אישיות עצמאית חשוב שההתנסות שלו בלימודים ובמישור החברתי תהיה טובה.

הוראה מתקנת - איך אפשר לעזור לילד?

בכדי לקדם ילד אשר סובל מלקות למידה צריך המורה להבין כיצד התלמיד מתפקד ומדוע הוא מתפקד בצורה הזו, כמו כן צריך המורה ללמד את הילד טכניקות אשר יעזרו לו ללמוד בצורה טובה אשר תתאים לו ותשפר את הישגיו וכמובן על המורה להאמין בילד. כדי לסייע לתלמיד להשתפר, צריך המורה לאבחן את הבעיה- הבעיה יכולה להיות תוצאה של היפראקטיביות, לקויות למידה, הפרעת קשב וריכוז ועוד. במקרים מסוימים עשויי הילד לקבל טיפול ברטלין.

רטלין הינו תרופה אשר ניתנה בשנות ה- 50 של המאה העשרים. בעבר היא ניתנה כטיפול ממריץ בעייפות כרונית או דיכאון, בשנות ה-60 השתמשו בה בכדי לשפר את מצב הרוח, בשנות ה- 70 השתמשו בה בכדי לספק למטופל שלווה, קשב וריכוז ומשנות ה- 90 השתמשו בה כטיפול להפרעות קשב וריכוז. כדור הרטלין שנוי במחלוקת- יש הסבורים כי הוא מזיק והאחרים מדגישים את היתרונות אשר קיימים בו.

ובחזרה אל השיעור

במהלך שיעורי ההוראה המתקנת יקבל התלמיד תוכנית למידה אשר תתאים לו באופן אישי. התוכנית תתבסס על נקודות החוזק של הילד, היא תנסה להעצים את הנקודות הללו ולטפח ולשפר את נקודות החולשה.

אין זה פשוט לבנות תוכנית לימודים מתאימה, המורה צריך להיות מיומן, בעל ניסיון ובעל יצירתיות-  רק כך הוא יוכל להרכיב לתלמיד תוכנית אשר תהיה יעילה עבורו ותסייע לו להשתפר.

במידה ואתם מעוניינים לקבל מידע נוסף לגבי שיטות הלימוד, ביצוע האבחון, בעיית הרטלין, בעיית ההיפראקטיביות, אסטרטגיות למידה או במידה ויש לכם שאלות נוספות לגבי הוראה מתקנת, תוכלו ליצור קשר באמצעות מספר הטלפון. נוסף על כך, תוכלו למלא את הפרטים שלכם בדף יצירת הקשר ונציג מטעם המרכז יחזור אליכם בהקדם האפשרי וישיב על כל השאלות שלכם.


 
אודות המחבר

גלגל הצלה,

נוצר ע"י אתי קסטנר, מומחית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז בקרב ילדים ומבוגרים

בראשון לציון.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article38364.aspx