כמה שתקופת ההיריון מלחיצה ומרגשת בו זמנית, ניתן לומר שמדובר כאין וכאפס לעומת גידול וחינוך הילדים מיום הולדתם ועד למעשה לנצח?! ובדיוק כמו שתקופת ההיריון זוכה לתיעוד באמצעות צילום הריון, מדוע לא להקדיש פרקי זמן מיוחדים לצילום מקצועי של ילדנו כתינוקות וכפעוטות? המטרה היא לא לקחת את הילדים מדי שבוע לסטודיו לצילום מקצועי, אלא להגיע בפרקי זמן ספציפיים ולתעד אותם ברמה מקצועית, כזו שאנו לא נוכל להשיג באמצעות המצלמה האישית שלנו ולקבל מזכרת בלתי נשכחת וגם מתנה מקסימה עבור הסבים והסבתות. מהו המועד האידיאלי להביא את התינוק לצילום מקצועי ומה יש להכין מראש? כל התשובות והעצות במאמר שלפניכם.
מהו המועד האידיאלי לצילום תינוקות ופעוטות?
התשובה לשאלה היא אינה חד משמעית שכן אין ילד אשר זהה למשנהו, למשל יש תינוקות אשר מבלים את מרבית החודשים הראשונים לחייהם בשינה עמוקה ומתוקה, למזלם של אימהותיהם העייפות, וישנם תינוקות אשר אינם מרבים בשינה וסובלים מגזים, רפלוקס וכו'. כלומר, המועד האידיאלי הראשוני תלוי מאוד באופיו של התינוק. לצורך תיעוד התנוחה העוברית המתוקה, מומלץ להביא את התינוק עד גיל חודשיים. על מנת לזכות בתמונות בהם התינוק מתקשר עם המצלמה כלומר, מחייך, מרים את ידיו, יושב, זוחל וכו', ניתן לקבוע את הצילומים מגיל חצי שנה ואילך. החל מגיל שנה מדובר למעשה כבר בתינוק אשר הופך לאיטו לפעוט פעלתן והתמונות יהיו מגוונות במיוחד.
טיפים לצילום תינוקות ופעוטות?
לאחר שבחרתם בסטודיו מקצועי ובצלם אשר צילום אירועים מיוחדים היא תחום התמחותו לרבות צילום של תינוקות ופעוטות, להלן מספר טיפים אשר יקלו על ילדכם ועליכם במהלך הצילומים וכמובן ימקסמו את התוצאות: ראשית כל נוחות היא מילת המפתח. ככל שהתינוק ו/או הפעוט ירגיש יותר בנוח, כך התוצאה תיראה בתמונות. מה צריך לעשות? פשוט מאוד, בהתאם לגיל כמובן, יש לדאוג שהילד ינק/אכל וישן לפני הצילומים, שהבגד ו/או הבגדים שהבאתם עבור הצילומים הם נוחים ולא מציקים מדי (דוגמת בד מגרד וכו'). בנוסף, מומלץ להביא חפץ אהוב דוגמת בובה, משחק, מוצץ וכו' על מנת שהילד ירגיש כמה שיותר בנוח והעיקר תיהנו!