מומחים בתחום של עובדים זרים סיעוד יודעים לספר שלמרות השליטה של הזרים בתחום, ניתן למצוא גם עובדים סיעודיים ישראליים מקומיים. לכל אחד מהעובדים הללו יתרונות וחסרונות, והבחירה בעובד ישראלי או בעובד זר תלויה לא מעט בהעדפה אישית של המטופל ובני משפחתו. בנוסף, בקרב הישראלים קשה יותר למצוא את אלה שיכולים לעבוד בסגנון עבודה של עשרים וארבע שעות ביממה, ורובם עוסקים בסיעוד שאיננו כולל לינה בבית הלקוח.
מטפל במשרה מלאה
אחד ההבדלים העיקריים בין מטפלים זרים לבין מטפלים ישראליים טמון בהיקף המשרה. מרביתם של העובדים הזרים שמגיעים לעבודה בישראל מעוניינים לעבוד במשרה מלאה, והדבר תואם את צורכיהם של חלק גדול מהמטופלים הסיעודיים, שהם ברובם הגדול קשישים ומוגבלים.
עובדים ישראלים שעוסקים במקצועות הסיעוד אינם מסורים פחות מאשר הזרים. גם אם הישראלים הם פחות שקטים ונחבאים אל הכלים לעומת מרבית העובדים הזרים, הרי שהם עובדים עם הלב והנשמה. למרות זאת, יש להם מגבלה ברורה - הישראלים לרוב אינם מעניקים שירותי סיעוד של עשרים וארבע שעות ביממה. כל זאת בשל העובדה שהם בעלי משפחה ושגרת החיים שהם מנהלים לא מאפשרת להם התחייבות טוטאלית מבחינת לוח זמנים. עובדים ישראלים יכולים להתאים מאוד כאשר מדובר על שירותי סיעוד בהיקף שעתי.
הכי ישראלים שיש
לא מעט מטפלים ישראלים רואים במקצועם שליחות של ממש. העסקה של עובדים ישראלים טומנת בחובה יתרונות חשובים של השתלבות מהירה ושפה משותפת עם חלק גדול מהמטופלים. הדבר חשוב מאוד במיוחד כאשר המטופל הינו יליד הארץ, וכמובן כאשר מדובר על מטופלים שאינם קשישים אלא צעירים שחלו או נפצעו. העובדים הישראלים יהיו אידיאליים כאשר דרוש עובד "מבין עניין", כאשר נדרש עובד או עובדת להיקף משרה שנמדד על פי שעות.
ישראלים במשרה מלאה
למרות שמרבית המטפלים הישראלים בתחום הסיעוד לא עובדים מסביב לשעון, הרי שרובם ככולם עובדים במשרה מלאה, תוך מחויבות מלאה למעסיק. למרות התדמית של הישראלי המצוי, במיוחד בקרב עובדי רפואה וסיעוד ניתן למצוא אנשים בעלי יכולת נתינה אין סופית, שנותנים מעל ומעבר. כדאי גם להעיר, שלמרות האמור לעיל, לעיתים ישנה אפשרות למצוא ישראלים שעובדים גם הם בצורה של עבודה מסביב לשעון - בסגנון של 24/7.