מבחן GMAT – מידע כללי
נכתב על ידי: רוני ארז
תאריך: 31/07/13

בחינת GMAT משמשת במוסדות אקדמיים בישראל ובכל רחבי העולם ככלי מיון וסינון של מועמדים ללימודי תואר שני במנהל עסקים. חשוב לדעת כי למרות שמדובר במבחן אמריקאי בו הציון נקבע ביחס לכלל הנבחנים, אין הוא דומה לבחינת הפסיכומטרי. ה- GMAT הינו קשה ומאתגר יותר, ומבוסס על גישה אדפטיבית.

אודות הבחינה

GMAT הינו מבחן בינלאומי אדפטיבי וממוחשב המועבר בשפה האנגלית, ומשמש כאמור למיון מועמדים למסלולי מנהל עסקים תוך חיזוי מידת הצלחתם בלימודים. בחינה זו בודקת את כישורי הכתיבה האקדמית באנגלית, וכן כישורים אנליטיים, מתמטיים ומילוליים, כך שה- GMAT מורכב משלושה חלקים עיקריים  - פרק כתיבת חיבור, פרק כמותי ופרק מילולי. יש לציין כי פרקים אלו אינם מיועדים לבדוק את ידיעת הנבחן בתחומי המנהל והעסקים, את ניסיונו, או יכולות וכישורים אישיים כמו יצירתיות , מנהיגות ומוטיבאציה.

ציוני הבחינה

ציוני ה- GMAT מתחילים בציון מאתיים הנמוך ביותר ומגיעים עד לציון שמונה מאות שהינו הגבוה ביותר, כאשר מרבית הנבחנים מגיעים לציונים שבין ארבע מאות לשש מאות נקודות. מלבד הציון הכללי ניתנים גם ציונים לכל פרק בבחינה בנפרד. במידה ולא הגעתם לציון מספק ניתן לגשת לבחינות חוזרות כל שלושים ואחת יום, חמש פעמים בשנה, והציונים שתשיגו יהיו תקפים למשך חמש שנים. יחד עם זאת, כל מוסד אקדמי שאליו מגיעים הציונים יכול לבחור לאיזו בחינה להתייחס, כדוגמת הציון הגבוה מבין הבחינות, הציון האחרון שהושג, או ממוצע של שלוש הבחינות האחרונות. בכל מקרה, חשוב לברר במוסדות את אופן התייחסותם לציוני הבחינה. כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המוסדות להשכלה גבוהה בארץ מסתפקים בציון GMAT כמותי בתהליך מיון המועמדים.

הכנה למבחן ג'ימט

בעיקרון, ניתן ללמוד לבד לקראת מבחן ג'ימט. ואולם, על מנת להעלות את סיכויי ההצלחה וכדי להימנע מכישלון ומהצורך לגשת לבחינות חוזרת, מומלץ לגשת אל קורסים מקצועיים וייעודים המוצעים על ידי מספר מכונים נבחרים. בקורסים יסופקו לכם כלים ייחודיים ושיטות מתקדמות להצלחה בבחינה הקשה והמאתגרת.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article39111.aspx