בשנים החולפות היו מספר ניסיונות ליישום רפורמות שונות על מערכת החינוך. רן ארז וארגון המורים מעוניינים ברפורמה במערכת החינוך, אך מסרבים לקבל רפורמה אשר תפגע במורים.
ארגון המורים מציע רפורמה משלו אשר מבוססת על מחקר נרחב, נוסתה על בתי ספר והביאה להישגים. רפורמת עוז לתמורה הינה רפורמה המעמידה את התלמיד במרכזה ומציעה שינוי מהפכני במערכת החינוך.
רפורמת עוז לתמורה היא רפורמה המבוססת על מספר תחומים עיקריים בהם צריכה המערכת להשתנות על מנת לקדם את התלמידים ולשפר את מערכת החינוך באופן משמעותי. על ידי תגמול מורים באופן המתאים להישגיהם ולתפקידם ויצירת אפשרויות קידום, מקצוע ההוראה יהפוך לקריירה. המקצוע יהפוך למכובד יותר וכן יהיה מבוקש יותר. בנוסף, יש צורך בשינוי שבוע העבודה של המורים כך שמשימותיהם השונות יסתיימו במהלך שעות עבודתם בבית הספר.
רפורמת עוז לתמורה של רן ארז וארגון המורים קוראת גם לצמצום מספר התלמידים בכיתה באופן משמעותי. מספר מופחת של תלמידים יאפשר שיפור בתהליכי הלמידה בקרב התלמידים וכן יאפשר למורים להעניק תשומת לב רבה יותר לתלמידים מתקשים.
קיימת חשיבות רבה גם לשיפור התנאים הפיזיים בבית הספר. על מנת שמורה יוכל לבצע עבודתו יש צורך לדאוג לו לחדר עבודה מסודר. בנוסף יש צורך בכיתות מרווחות יותר שיתאימו למספר התלמידים ויאפשרו להם ללמוד בתנאים נוחים.
במהלך ניסוי רפורמת עוז לתמורה של רן ארז וארגון המורים על חמישה בתי ספר על יסודיים במשך שלוש שנים, הרפורמה השיגה הישגים מרחיקי לכת. הישגי התלמידים עלו בעוד רמת הנשירה והאלימות בבית הספר ירדו. בנוסף, הועצם מעמד המורה וכן התאפשר לו להקדיש זמן רב יותר לחינוך לערכים ולא רק ללימוד חומר לבחינות הבגרות.
לאור חשיבותו של החינוך בכל מדינה השואפת לשגשוג, ברור כי מערכת החינוך בישראל צריכה שינוי. רפורמת עוז לתמורה הוכיחה כי יכולה להביא להישגים במערכת החינוך העל יסודית ולשנות את המערכת. רן ארז וציבור המורים פועלים על מנת להביא ליישומה.