סוכרת ומיקרואלמנטים
אובכן, לעיתים נשאלת השאלה: מה ניתן לעשות מעבר לשימוש באינסולין ותורת התזונה הקלסיים לטיפול במחלת הסוכרת.
סוכרת מסוג I (סוכרת התלויה באינסולין המכונה גם סוכרת נעורים), אנו זקוקים לדרישה מוגברת של ויטמיני B, ובמיוחד את ויטמין B3, וויטמין C. דיאטות אשר עשירות מדי בסוכרים ולא מספיקה בפחמימות מורכבות. גורמים שליליים לסוכרת הכוללים גם חלב, פלואוריד, קפה וחיסונים.
מספר מילים על מחלת הסוכרת תאי בטא שבלבלב, רגישים לעלייה בסוכר הדם ומפרישים אינסולין. האינסולין הוא גשר עיקרי לכניסת פרודות הסוכר, הגלוקוז, לתוך השריר כמקור לאנרגיה, ולתוך רקמת השומן ולכבד, שם הוא נאגר. הגלוקוז מגיעה גם למוח אך ללא עזרת אינסולין.
יש הטוענים כי כאשר השימוש בויטמין B3 (ניקוטינמיד | niacinamide) מתחיל בגיל צעיר, הויטמין עשוי לימנוע את התפתחות הסוכרת אצל ילדים רבים שנולדו למשפחות מועדות למחלה. יש רופאים אורטומולקולאריים הטוענים כי ניאצין מאוד מועיל במניעת הסיבוכים של מחלת הסוכרת, תופעות הלוואי הקשורות למערכת הלב וכלי הדם. היות וניאצין מוריד את הכולסטרול כללי בגוף, מעלה את ה-HDL-כולסטרול, ומונע את ההתפתחות של טרשת העורקים. לכן חולים אלו נוטים פחות להיות לפגיע בכלי דם קטנים, כגון: בראייה עד כדי עיוורון ועד כדי איבוד הרגליים. יחד עם פיקוח רפואי, הוויטמין עשוי להיות בטוח לשימוש בטיפול בחולי סוכרת, אבל תצטרך למצוא רופא שמכיר את ניאצין.
סוכרת סוג 2 או סוכרת שאינה תלויה באינסולין (NIDDM) הייתה ידועה בעבר כמחלת ההיפראינסולינמיה (hyperinsulinism) או היפוגליקמיה (תת סוכר בדם). גורמים חיוביים אשר מסייעים לטיפול בסוכרת מסוג 2 , הם המינרל מגנזיום, פעילות גופנית, שמירה על המשקל (מניעת עלייה במשקל), המינרל כרום, סיבים תזונתיים, ויטמין E, ונדיום, ויטמין C, ופחמימות מורכבות. גורמים שליליים המחמירים את הסוכרת מסוג 2, הם תרופות העלולות לגרום דווקא סוג זה של סוכרת, כגון: שימוש מסיבי הקורטיזונים.