מניעת סוכרת מסוג 2 (סוכרת מבוגרים)
יש חוקרים הטוענים שניתן למנוע סוכרת מסוג 2, זאת ע"י שינוי בהרגלי החיים. היות ותוכנית תזונה ודיאטה נכונה המותאמים לפרט בשילוב תוכנית אימונים אכן עשויים למנוע את התפתחות הסוכרת מסוג 2.
סוכרת מסוג 2, בעלת מרכיב גנטי חזק יותר, תזונה ואורח חיים משפיעים על הסיכוי שהמחלה תתרחש בגיל צעיר יותר-40 או מבוגר יותר 60 ומעלה או אולי לעולם לא?!. הסיכון לסוג להופעת סוכרת מסוג 2 וסוכרת הריונית יכול להיות ירידה ע"י בשמירה על משקל תקין – כלומר השמנה יתרה ותזונה לא בריאה.
אנשים באסיה ובאפריקה שעוקבים אחר דיאטות מסורתיות דלות בשומן מן רווי שמקורו בעולם החי ועשיר בפחמימות מורכבות סובלים משכיחות נמוכה בהרבה של סוכרת מאשר אלו שדיאטה שלהם הינה מערבית (מזון מהיר וכו'). יש לציין, שגם לאנשים הניזונים מתפריט צמחוני הם בעלי שכיחות נמוכה יותר של מחלת הסוכרת מאשר אוכלי בשר.
תוצאות אלו הן כנראה תוצאה של מספר גורמים. צריכה של שומן רווי קשור לסוכר גבוה בדם (היפרגליקמיה), פעילות חלשה של ההורמון אינסולין, כמו בסוכרת הריונית, ובסוכרת מסוג 2 (סוכרת מבוגרים). לעומת זאת, צריכה גבוה יותר של סיבים תזונתיים, בעיקר בצורה של פירות וירקות, גורם לרמות סוכר בדם לאחר הארוחות. בנוסף, דיאטה עשירה בסיבים מכילה לעתים קרובות יסודות קורט – מינרלים החשובים בוויסות רמת הסוכר בדם ומניעת היפר והיפוגליקמיה, לרבות המינרל מגנזיום ויטמין E.
התכנית למניעת הסוכרת (Diabetes Prevention Program), הוכיחה כי שינויים תזונתיים שנועדו להפחית במשקל הגוף (דיאטת הרזיה), בשילוב פעילות גופנית אישית וקבועה, יכולים להפחית באופן משמעותי את הסיכון ללקות בסוכרת מסוג 2. ובאופן ספציפי, הסיכון הופחת בכ- 60 אחוזים בקירוב בקבוצה שהדיאטה ופעילות גופנית המותאמים באופן אישי, בהשוואה לירידה של כ- 30 אחוזים לטיפול התרופתי. אנשים בגיל 60 ומעלה, הסיכון הופחת ביותר מ- 70 אחוזים עם דיאטה המותאמת באופן אישי ופעילות גופנית בקורולציה, בעוד שהטיפול תרופתי לא היה יעיל לאנשים מעל גיל 45 שנים.