לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית נמנים על המקצועות המבוקשים ביותר באקדמיה, אך עם זאת ידועים גם כבעלי תנאי קבלה מחמירים ביותר, וכן בתוכנית לימוד תובענית ומאתגרת במישור האינטלקטואלי והרגשי כאחד. תחום זה המושתת על מחקר מדעי מתמקד בפתרון בעיות נפשיות תוך ביסוס הבנה והערכה של מצב המטופל, וכן מניעה וטיפול בבעיות ומצוקות המונעות את תפקודו התקין של האדם כישות עצמאית וכחלק מהחברה. חשוב לציין כי אנשים רבים שוגים לחשוב כי פסיכולוג קליני הינו פסיכיאטר, אך זוהי טעות נפוצה. פסיכיאטר הינו רופא בעל התמחות בתחום הנפשי ורשאי לכתוב מרשמים לתרופות, מה שלפסיכולוג הקליני אסור. יחד עם זאת, לעיתים קרובות שני ענפים אלו חופפים ועובדים יחדיו או במקביל.
להתקבל למגמת פסיכולוגיה קלינית
לימודי פסיכולוגיה קלינית עוסקים בקשת רחבה של נושאים ומאפשרים לבוגרים לטפל בכל מגזרי האוכלוסייה, החל בילדים ובני נוער ועד למבוגרים וקשישים הסובלים מבעיות או ממחלות נפש. על מנת להתקבל אל מסלול הלימודים המבוקש יש צורך לעבור בהצלחה את בחינת המתא"ם הנערכת מטעם המרכז הארצי לבחינות והערכה. בחינה זו מתקיימת במועד אחד בכל שנה ונועדה לבדוק את ידיעותיו של המועמד בתחומי הפסיכולוגיה, ואת יכולתו להבין תכנים פסיכולוגיים ברמה אקדמית. יש לציין כי לימודים אלו פתוחים לרוב רק בפני בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה בעלי ממוצע ציונים גבוה במיוחד, ושהקבלה כרוכה גם בראיון אישי ארוך.
תוכנית הלימודים
תוכנית לימודי פסיכולוגיה קלינית נפרסת לרוב על פני כשנתיים, במהלכן מוענקים לסטודנטים כלים תיאורטיים ומעשיים שנועדו להכשירם ולהסמיכם לאבחן ולטפל בבעיות נפש שונות. לימודים אלו כוללים מגוון גדול של קורסים וביניהם חשיבה קלינית, אבחון וראיון, פסיכותרפיה, טיפול אישי וטיפול קבוצתי, פסיכופתולוגיה, שיטות מחקר, פסיכו-דינאמיקה ואתיקה מקצועית.