בחירת טלית עלולה להיות עניין מבלבל מאוד. בגלל שחלק גדול מקוני הטליתות אינם קונים טליתות על בסיס קבוע אלא רק אחת להרבה מאוד זמן יכול לניווצר בקלות מצב שבו הם עומדים מבולבלים מול שפע הסוגים והאפשרויות שמוצעות להם בחנויות לתשמישי קדושה. המאמר המובא בזאת ינסה להעלות מספר נקודות ראשוניות למחשבה לפני שבאים לבחור טלית.
מבחינת החברות המייצרות טלית, ויש שתיים כאלו, משכן התכלת וטליתניה, אין כמעט הבדל בין הטליתות המיוצרות אצלם, וגם המחירים דומים ולכן השאלה הזו פחות משמעותית. סביר להניח שכל חנות שנכנס אליה תמכור את אחת משתי החברות הללו. בדרך כלל ברוב החנויות לא יהיה סחורה משתי החברות.
לצבע הטלית אין משמעות הלכתית וניתן לבחור על פי הטעם האישי. אמנם, מי שמעוניין בצבעים המסורתיים השמרנים יטה לבחור טלית עם פסים שחורים (מקובל יותר אצל יוצאי אשכנז) או בפסים לבנים (מקובל יותר אצל יוצאי עדות המזרח). גם כחול ותכלת נחשבים לצבעים יחסית שמרניים. ניתן למצוא גם טליתות בצבעים נועזים יותר ואפילו כאלו שיש עליהן ציורים.
הבד המקובל לטלית הוא צמר, ויש לו עדיפות הלכתית על פני הבדים האחרים. אולם, יש כאלו שמעדיפים בדים אחרים כמו משי, בגלל היופי המיוחד והטקסטורה שלו, או אקרילן שהוא יותר זול.
יש בשוק טליתות מיוחדות כמו טליתות שאינן זזות בזמן התפילה וחוסכות את הצורך המתמיד לתפוס את הטלית כשהיא מתגלשת למטה.
גם בפתילות הציצית עצמה יש מקום לבחירה. ישנם פתילות עבודת יד שנחשבות למהודרות יותר, שבהן כל עבודת הטוויה והשזירה של החוט נעשות על ידי בני אדם ולא במכונה. העדיפות של פתילות כאלו הוא בכך שמעשה הטוויה נעשה לשם מצוות ציצית על ידי גורם אנושי. אולם הרבה מעדיפים פתילות שנעשו על ידי מכונה שגם הן כשרות לרוב הדעות.
מעבר לכך ניתן לבחור היום בפתיל תכלת שהוא הפתיל שהשתמשו בציצית המקורית כפי שהתורה מצווה אותו. השימוש בפתיל זה עדיין נדיר ומעניין לראות אם הוא יתפוס תאוצה ויהפוך להיות סטנדרט.
נשאר לנו רק לאחל לכם בהצלחה בבחירת הטלית, ושתזכו לקיים את המצווה לכל פרטיה ודקדוקיה.