מי מאתנו לא אוהב לסעוד באיזו מסעדה טובה ולאכול אוכל טוב ומשובח, כזה שבסופו נלקק את האצבעות? כנראה שכולנו מעדיפים לאכול איזו מנה יוקרתית ומשביעה מאשר שוב להכין חביתה במטבח הקטן שלנו. אבל לא הרבה יודעים את התהליך המפרך שעובר המזון מרגע שהוא יוצא כחומר גלם ממפעל הייצור ועד שהוא הופך למזון הטעים שמונח לפנינו.
תפקידו של יועץ בטיחות מזון
החלק הראשון הוא הקטע העוד פחות מוכר מהחלק השני של הכנת הארוחה. בחלק הראשון של תהליך המזון, על חומרי הגלם לעשות את דרכם אל המסעדה בצורה הבטוחה ביותר, משם הם ישוכנו במסעדה בתנאים מתאימים ולבסוף גם תהליך ההכנה של האוכל חייב להיות ראוי.
וכשמדובר בתהליכים ראויים ובטוחים, מי שעליו מוטלת המשימה לדאוג לכך שזה אכן יקרה הוא יועץ בטיחות מזון. תפקידו של יועץ הבטיחות של המזון הוא לבדוק את המזון שהגיע ולעקוב אחריו מתחילת מסעו, כיצד הוא יוצא מהמפעל, למשל תנאי קור הכרחיים לבשר או מוצרי חלב, איך הוא נשמר בתוך החנות או המסעדה, לדוגמא בתוך מקררים או בין ארונות עם מקומות מוצלים שישמרו על איכות המוצר ודאגה לא לעבור את תאריך התפוגה המוטבע על המוצר ועד להכנתו והגשתו בידי צוות המטבח, תוך הקפדה שהם ישטפו את הידיים וישמרו על סטנדרטיזציה של רמת היגיינה טובה, כדי שהמאכלים שיוגשו לסועדים יהיו נקיים וללא סיכון לחיידקים.
מתכוני שפים מומלצים
החלק השני הוא החלק המוכר קצת יותר, החלק בו השף מכין את המאכל. ברגע שהלקוח מבצע את ההזמנה על השף ועוזריו במטבח להכין את המנה כדי שתצא בצורה הטובה ביותר, הטרייה ביותר וכמובן מעל הכל- הטעימה ביותר. לכל מסעדה יש מתכוני שפים בולטים משלה, מתכונים אותם השף הכי אוהב להכין כי הוא מאמין שזהו המזון הטעים ביותר שלו. כולם בלי יוצא מהכלל, החל מהשף הכי בכיר לשף הזוטר ביותר אוהבים במסעדותיהם להציע את מנת השף, שהדבר היחיד שדומה לה ולשאר המנות, הוא שכולם הוכנו בתנאים סניטריים מצויינים הודות ליועץ בטיחות המזון המיוחד שהובא לצורך זה.