עשב חיטה הוא היום אחד הלהיטים של הרפואה האלטרנטיבית, אך הוא היה בשימוש כבר לפני 30 שנה. מדובר על צמח שנוצר מהנבטה של זרעי חיטה שמגיעה לגובה של כ-15 ס"מ, אז עוצרים באופן יזום את צמיחתו על מנת לשמור על הרכיבים התזונתיים הרבים שלו. המרכיב העיקרי של הצמח הוא כלורופיל ובנוסף הוא גם מכיל שפע ויטמינים מינראלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון יחד עם חומצות אמינו החיוניות כל כך לגוף האדם. צורת השימוש הנפוצה ביותר בעשב חיטה היא שתייה יום יומית של רבע כוס מיץ הנסחט מעשב חיטה ולמרות טעמו הדומיננטי, מומלץ לצרוך אותו בבוקר על בטן ריקה.
השפעותיו של עשב חיטה על הבריאות
באמצעות צריכת עשב חיטה ניתן לטפל בצלצולים באוזניים, בעששת, בתולעי מעיים, בפריחות עור ובפטריות. הוא מסייע גם בטיפול נגד שלשולים, לחץ דם גבוה, בטחורים ובאנמיה. תרופת הפלא הזו יכולה לסייע גם לסובלים ממיגרנות, מנדודי שינה, מדלקות גרון והוא גם יעיל לטיפול בהצטננות, בעצירות ואפילו בדלקות פרקים. יש הסבורים כי הוא מסייע גם לסובלים ממחלות מעיים ובשיפור ניכר בראייה, מסדיר את המחזור החודשי אצל נשים ומשפר את הזיכרון ואת הפעילות של המערכת החיסונית שלנו.
שיטות גידול ושיטות צריכה
בשל סגולותיו הרבים, נחשב לאחד מתוספי תזונה הבולטים. עשב חיטה נצרך לא רק כמיץ הנסחט מהעשב באמצעות מסחטה מיוחדת, אלא גם בצורת כמוסות או בצורת מקפא שמכינים מהמיץ, אך המומחים סבורים כי צריכה של עשב חיטה טרי תספק הרבה יותר ערכים תזונתיים לעומת שתי השיטות הללו. ניתן למצוא בשוק גם טיפות שניתן להריח, לטפטף, לגרגר ולהכין באמצעותן אמבטיות. עשב חיטה יכול לגדול באדמה או במים ויש המגדלים אותם בתנאים ביתיים בקלות רבה, כאשר אחרים מעדיפים להזמינו מוכן אחת לשבוע מהמשווקים שמספקים את העשב טרי וארוז בתוך ניילון.