לימודי משפטים במכללות - מידע כללי
נכתב על ידי: mlaoryehuda
תאריך: 23/09/13

אין ספק כי לימודי משפטים נמנים על מהמבוקשים שבמקצועות האקדמיים, עובדה הבאה לידי ביטוי בעשרות אלפי עורכי דין הרשומים במדינה. הביקוש האדיר גרם למוסדות אקדמיים רבים להציע תוכניות לימודים מתאימות, וביניהם גם הרבה מכללות בצפון. בימינו ניתן למצוא מגוון מסלולים ללימודי משפטים עם שלל אפשריות שילוב של תואר נוסף.

לימודי משפטים במכללות

כאמור, עקב הביקוש הגובר אושר למספר רב של מכללות ברחבי הארץ ללמד משפטים, חלקן רב תחומיות ואחרות ייעודיות לתחומי המשפטים. במרבית המקרים מדובר בתוכניות לימודים איכותיות ומעמיקות, המספקות ידע מקיף ומגוון לצד אפשרויות התמחות. כמו כן, המכללות מצטיינות בסביבת לימודים תומכת, בכיתות לימוד קטנות וביחס אישי לכל תלמיד. יש לציין מכללות רבות מספקות מלגות לתואר ראשון על מנת לסייע לנזקקים, וכן כדי לעודד סטודנטים למצוינות.

תנאי קבלה ללימודי משפטים במכללות

לאור הביקוש הרב וחשיבותה של האיכות האנושית, תנאי הקבלה עבור לימודי משפטים אינם קלים ולרוב מצריכים תעודת בגרות מלאה עם ממוצע ציונים שמעל לשמונים וחמש, וכן ציון גבוה במבחן הפסיכומטרי. יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות שחלקם מחמירים ואחרים מקלים יותר.

תוכנית לימודי משפטים במכללות

לימודי משפטים במכללות נפרסים לרוב על פני שלוש שנים, ובנוסף לשנת סטאז' ומעבר בהצלחה של בחינות לשכת עורכי הדין מעניקים הסמכה ורישיון לעסוק בעריכת דין. הלימודים עצמם מורכבים מתכנים עיוניים ומעשיים בתחום ובנושאים הקרובים אליו, ומהלכם בוחרים הסטודנטים את תחום התמחותם כדוגמת דיני פלילים, משפט בינלאומי או משפט אזרחי. כמו כן, ניתן לשלב לימודי משפטים עם תחום נוסף וכך לזכות ביתרון משמעותי בשוק העבודה. על השילובים המבוקשים נמנים בין היתר לימודי משפטים עם חשבונאות, מנהל עסקים, ממשל ותקשורות.



 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article39879.aspx