תנאי קבלה ללימודי רפואה בארץ ובחו"ל
נכתב על ידי: רוני ארז
תאריך: 01/10/13

לימודי רפואה הינם משאת נפשם של אנשים רבים המעוניינים לחקור את גוף האדם ולהביא מזור ועזרה לסובלים. יחד עם זאת, לימודים אלו אינם מתאימים לכל אחד, ולו מפני שהם נפרסים על פני שש שנים, שלאחריהן יש לגשת ללימודי התמחות נוספים שאוכם משתנה כתלות בתחום ההתמחות. מעבר לכך, מי שמעוניין לגשת ללימודי רפואה בארץ נדרש לעמוד בדרישות קבלה גבוהות ומחמירות במיוחד, ולכן אנשים רבים בוחרים לפנות אל לימודי רפואה באירופה כאלטרנטיבה פתוחה ואפשרית.

תנאי הקבלה ללימודי רפואה בישראל

האם ידעתם כי רק ארבע מאות מועמדים מתקבלים מידי שנה ללימודי רפואה בישראל? לימודים אלו מתקיימים בארבע אוניברסיטאות בארץ, ואילו המתקבלים מהווים רק עשרה אחוזים מכלל המועמדים. מכאן ברור כי בישראל נהוגים תנאי קבלה לרפואה שאינם מתאימים לכל אחד, המורכבים מציוני פסיכומטרי של 740 ומעלה, וכן ממוצע ציוני בגרות של 110 ומעלה. זאת בנוסף על סדרת ראיונות אישיים ומבחני מיון פנימיים ומקצועיים של המוסד האקדמי. מי שאינו עומד בתנאים אלו יכול לבחור בלימודים במקצעות מקבילים כמו פיזיותרפיה, חקר המוח או ביולוגיה, או להתקבל כמובן ללימודי רפואה בחו"ל.

תנאי קבלה ללימודי רפואה בחו"ל

לעומת תנאי הקבלה הנהוגים בישראל, תנאי הקבלה ללימודי רפואה בחו"ל ובעיקר באירופה הינם מקלים בהרבה. התנאים אומנם משתנים בין כל מדינה ואוניברסיטה, אך בדרך כלל מורכבים מתעודת בגרות מלאה עם ציונים טובים, ומתן עדיפות לבעלי בגרות מורחבת במקצועות רלוונטיים כמו ביולוגיה וכימיה. כמו כן, יש לעבור מבחני מיון בשפה האנגלית או בשפה המקומית של המדינה בה לומדים, מבחני ידע מקצועיים בביולוגיה, כימיה ופיסיקה, ולרוב גם ראיון קבלה אישי. חשוב לדעת כי בימינו קיימות מדינות רבות באירופה בהן ניתן ללמוד במבחר מוסדות אקדמיים, כגון לימודי רפואה בליטא, הונגריה, גרמניה, אנגליה, איטליה, פולין וצ'כיה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article39963.aspx