חלק ניכר מן האוכלוסייה, בגילאים שונים, מקבלת טיפולי פיזיותרפיה. אלו מסייעים למגוון רחב מאוד של בעיות ומשפרים באופן משמעותי את איכות החיים של המטופלים. פיזיותרפיה עניינה בטיפול בבעיות במערכת השריר והשלד, אשר גורמות לא רק לכאב, אלא גם למגבלות בתנועה.
הפיזיותרפיסט מאבחן את הבעיה ומטפל בה. הוא משפר את יכולת התנועה של המטופל ולעיתים קרובות, אף משיבה למצב בו הייתה טרם הפגיעה. כמו כן, מלמד הפיזיותרפיסט את המטופל, כיצד להימנע מאותה פגיעה בעתיד, למשל, על ידי ביצוע פעילות גופנית מסוימת והימנעות מתנועות מסוימות.
מי מגיע לקבל טיפולי פיזיותרפיה? להלן מספר דוגמאות:
- ספורטאים: מקצועייםוחובבים, העוסקים בסוגים שונים של פעילות גופנית ונפצעו במהלכה.
- הסובלים מפריצת דיסק:הגורמת לעיתים קרובות לכאבים חזקים ולמגבלות משמעותיות בתנועה.
- החלמה מניתוח: אנשים המחלימיםמניתוח וזקוקים לפיזיותרפיה, כחלק מהליך השיקום.
- תאונת דרכים: נפגעי תאונותדרכים, אשר סובלים מבעיות אורתופדיות בשל התאונה.
שלבי הטיפול
טיפולי פיזיותרפיה כוללים ארבעה שלבים מרכזיים:
- שלב האבחון: הפיזיותרפיסטעורך בירור מקיף אודות הכאבים מהם סובל המטופל ומתשאל אודות אורך החיים שלהמטופל, על מנת לעמוד על הגורמים לבעיה.
- בניית תכנית טיפול:כשבידיו כל המידע, יבנה הפיזיותרפיסט את תכנית הטיפול, אשר תתאים לבעיה ממנהסובל המטופל, לחומרתה ותיקח בחשבון פרמטרים אחרים רלוונטיים אחרים, כמו גיל.
- טיפולי פיזיותרפיה:הפיזיותרפיסט מתחיל בטיפול ומתקדם על פי התכנית שבנה. במידה ויש צורך לשנותה,כדי לייעל את הטיפול, יעשה זאת כמובן. אימוני הפיזיותרפיה נעשים בהדרגה, כאשרהמטרה היא להשיב לאט לאט למטופל את יכולת התנועה. חשוב לציין כי טיפוליפיזיותרפיה, דורשים מן המטופל להתאמן בבית.
- שמירת התוצאות : לעיתים,מגיע המטופל לטיפולי תחזוק אצל הפיזיותרפיסט, על מנת לשמור על גמישות המפרקיםולמנוע את חזרתה של הבעיה ממנה סבל.
|