מיתוג לעסקים בתחומים התחרותיים
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 13/10/13

לא משנה מה המוצרים או השירות שהוא מציע, כל עסק צריך מיתוג, כלומר להיות מותג, כזה שהקהל מזהה ומצליח לבדל אותו מעסקים מתחרים.

מיתוג לעסקים הוא עסק מורכב כשלעצמו, וגם תחרותי, אבל יש תחומים מסוימים שבהם התחרות גבוהה יותר, כמו עסקי המסעדנות, הטיפוח והאופנה. הרבה פעמים אנחנו, הצרכנים, לא נצליח להבדיל בין מותג אחד לאחר, ולא נקפיד לרכוש מוצרים דווקא של אחד מהם, ומכאן שהמיתוג שלהם לא היה מוצלח.

מה מיתוג לעסקים צריך לכלול ואיזה תהליך צריך לעבור כדי שהעסק יהיה לא רק מוכר לצרכנים אלא גם מועדף עליהם? בגדול, הכל עניין של זיהוי קהל היעד, הבנת הצרכים והרצונות שלהם. בנוסף, צריך לבחון את העסקים האחרים, ולנסות לעשות דברים אחרת מהם.

כשאפילו חלק אחד מכלל המיתוג של העסק דומה למיתוג של עסק אחר, יש כאן חוסר מקוריות וחוסר בידול. קחו לדוגמא את הפרסומות לתחבושות היגייניות וטמפונים. כל הנשים, וגם הגברים, מכירים את הפרסומות האלה, שמנסות להציג את הדברים בצורה כל כך יפה. לאחרונה, חברה אחת הצליחה לעשות פרסומת יוצאת דופן, כזו שהצופות יזכרו, ומבלי לפגוע בתדמית שלה. אבל רוב הזמן, אנחנו רואים את אותה פרסומת לכל החברות.

משרדי פרסום עומלים שעות רבות כדי לנסות למצוא דרכים מקוריות להעביר את המסר לקהל היעד, אבל הרבה פעמים הם לא מצליחים לעשות זאת בצורה שתבדל את העסק המפורסם. אפשר לראות חוסר מקוריות בפרסומות של חברות טיפוח וקוסמטיקה בעיקר, והרבה פעמים יש גם חוסר מקוריות בלוגו שלהן. לכל החברות המוכרות והפופולאריות ברשתות הפארם יש לוגו שהוא למעשה השם של החברה. לכל אחת יש את הגופן שלה והסגנון שלה, אבל אין אחת שמביאה לוגו שונה ומיוחד.

הרבה פעמים, חוסר המקוריות נובע מחשיבה מקובעת ומניסיון להעתיק מה שעסקים אחרים עשו. אין ספק שיש תבנית מסוימת בתחומים מסוימים, ונראה שהיא עובדת, אבל עסק חדש שרוצה לפרוץ בתחום תחרותי, צריך להעלות הילוך ולהציע משהו אחר. חברת מיתוג מקצועית צריכה להעניק לעסק הקטן פתרונות מיתוג פורצי גבולות.

אם אתם בעלי עסק, אל תהססו לקחת סיכונים ולהתנסות בדברים חדשים. כשמדובר בעסק חדש וקטן, נראה שדווקא בחירה שגרתית ולא מקורית לא תדחוף אותו קדימה. כדאי לצאת מהמסגרת ולעשות בחירות נועזות יותר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article40079.aspx