פשיטה על משרדי טי די אס די באזור בשל חשד למכירת תוכנות מיקרוסופט מזויפות
נכתב על ידי: ילון מדר
תאריך: 17/11/13

בעקבות תלונה שהוגשה על ידי חברת מיקרוסופט העולמית פשטה משטרת ישראל על המשווק טי די אס די בע"מ באזור, בשל מכירת תוכנות מיקרוסופט החשודות כמזויפות. התלונה הוגשה בעקבות חקירה סמויה על ידי מיקרוסופט שבה נרכשו מהמשווק תוכנות Windowsו- Office החשודות כמזויפות. בשל חומרת הנושא החליטה מיקרוסופט להגיש תלונה למשטרה ובעקבות כך בוצעה הפשיטה. את מיקרוסופט העולמית מייצג בישראל בהליכי האכיפה עו"ד עידן סידס ממשרד עודד שטייף, סידס ושות'.

במהלך הפשיטה, שנוהלה על ידי  רב פקד זהר פלם מפקד יחידת קניין רוחני ביחידת הונאה של מחוז תל אביב, תפסה המשטרה כמויות גדולות של תוכנות Windows 7 ו- 2010 Office החשודות כמזויפות, כולל מדבקות אותנטיקציה (COA- Certificate of Authenticity) של Windows 7החשודות כמזויפות, חקירת המשטרה נמשכת.

דייל ווטרמן, יועץ משפטי ביחידת הפשעים הדיגיטליים במיקרוסופט, אמר כי לקוחות מקומיים ועסקים מושפעים לרעה על ידי תוכנות מזויפות. "מקרה זה, למרבה הצער, כרוך במה שאנו מכנים תוכנה מזויפת באיכות גבוהה. היא מיוצרת במרבית המקרים על ידי איגודי פשע מאורגנים ומתוחכמים במזרח הרחוק, וארוזה כמו תוכנה מקורית".

"הניסיון שלנו בעולם מוכיח כי פעילות של  גופי אכיפת חוק כמו יחידת ההונאה של מחוז תל אביב במשטרה שולחת מסר חד משמעי לשוק על נזקי הזיופים והפיראטיות ומסוגלת לחולל שינוי משמעותי במצב "המחויבות שלנו במיקרוסופט היא לעשות כל שביכולתנו כדי לסייע ללקוחותינו ולהגן על שותפינו הלגיטימיים", אמר ווטרמן.

להפרות קניין רוחני (IP) יש השלכות מרחיקות לכת מבחינה כלכלית, תרבותית וחברתית. למדינות עם חקיקת IPחזקה ואכיפת IP חזקה יש כלכלות חזקות והן יותר תחרותיות וגלובליות. ההפסד במכירות שנגרם על ידי מפיצים ומשווקים לגיטימיים, מתורגם להפסדים בהכנסות ממיסים ובסופו של דבר יכול לגרום לאובדן מקומות עבודה.

תוכנות פיראטיות  עלולות לפגוע גם בתשתיות  ה-IT.  זאת כשמשתמשי הקצה  חושפים את עצמם שלא במודע לתוכנות זדוניות ולווירוסים שקיימים בתוכנות הפיראטיות, דבר שמאפשר להאקרים לקבל גישה פשוטה יותר למידע הרגיש של הארגון.

בקמפיין שלה נגד פיראטיות, מתמקדת מיקרוסופט בשלוש חזיתות:

מיקרוסופט מבקשת להעלות את המודעות של תוכנות מזויפות וסיכונים בקרב לקוחות ומשווקים כדי לאפשר להם להגן על עצמם טוב יותר ולהבטיח כי רישוי התוכנה שלהם מורשה.

מיקרוסופט משקיעה בטכנולוגיות למניעת זיוף כדי להסב את תשומת ליבם לנוכחות של תוכנות מזויפות ומיקרוסופט משתפת פעולה עם רשויות אכיפת החוק, דוגמת יחידת ההונאה מרכז של המשטרה, בנקיטת צעדים נגד זייפני תוכנה.

כיצד תגנו על עצמכם מפני תוכנות מזויפות?

  1. היזהרו מהדרכים הנפוצות שלזיוף דיגיטלי: אתרים שמפרסמים "תוכנה זולה"; אתרי מכירות פומביותבאינטרנט עם קישורים לאתרים המציעים הורדת תוכנות מזויפות ורשתות p2p אוטכנולוגיות אחרות לשיתוף קבצים.
  2. קנו ממקור אמין. בצעו מחקרמקיף ברשת ואצל מכרים מקומיים לפני ביצוע הרכישה.
  3. להשוות את המחיר. תוכנהמזויפת נמכרת לעיתים קרובות במחיר הרבה יותר זול, אך בסופו של דבר יכולהלעלות מאות או אלפי דולרים למשתמשים.
  4. היו זהירים מאוד בעת רכישתתוכנה במדינות אחרות כיוון שהעניינים מסתבכים אם העסקה משתבשת.
  5. שימרו על תכנית האנטיוירוס שלכם מעודכנת. זה מפחית את הסיכון של המחשב שלך מחשיפה לווירוסיםותכונות זדוניות בעת הורדת תוכנה.
  6. הגידו לא למוכרים המציעים עותקיגיבוי או חבילות של מספר תוכנות.

לקבלת מידע נוסף על האופן בו תגנו על עצמכם מפני תוכנות ללא רישיון, כמו גם טיפים לזיהוי ומניעת תוכנה לא חוקית, אנא בקרו באתר המלחמה בזיופים של מיקרוסופט http://www.howtotell.com .

למעלה מ-360,000 צרכנים עשו שימוש באתר How to Tell של מיקרוסופט, והעבירו מידע בדבר תוכנות ללא רישיון שהותירו את מערכות המחשב שלהן כשהן אינן פועלות כשורה או שאשר הן נגועות בווירוסים ותוכנות ריגול שונות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article40635.aspx