יפוי כוח נוטריוני הוא אחד המסמכים המשפטיים החשובים ביותר ולו משמעות וחשיבות רבות. במידה ובן אדם מחליט ליפה את כוחו של אדם אחר לעשות בשמו משימות בעלות חשיבות ויכולת השפעה לא מבוטלות, נוצרים בין שני אנשים יחסים משפטיים המהוגנים בייפוי הכוח. ייפוי כוח נוטריוני יכול להיות כללי או בלתי חוזר וחשוב להבין את ההבדלים ביניהם לפני החתימה, זאת על מנת למנוע אי הבנות הרות גורל בהמשך. יפוי כוח זה נעשה על מנת לאפשר לאדם לבצע רכישות נדל"ן, על מנת לאשר את ביצוע הפעילויות הבנקאיות בשמו ולשמש במקומו בכל שאר הליכים משפטיים. בנוסף, יפוי כוח זה מחייב את מיופה הכוח לפעול ביושר ובכבוד ולא לפגוע בזדון במי שייפה את כוחו.
ייפוי כוח כללי
ייפוי כוח נוטריוני כללי הוא ייפוי כוח בלתי מוגבל ועל פיו ניתן לבצע רשימה ארוכה של פעולות ולטפל במגוון נושאים משפטיים. תוקפו של יפוי כוח נוטריוני מסוג זה פג כאשר מתקבלת על כך הודעה מעת מייפה הכוח. יפוי כוח כללי יתבטל במידה ומייפה הכוח נמצא בלתי כשיר וגם במידה והוא נפטר. סוג נוסף של ייפוי כוח הוא ייפוי כוח בלתי חוזר.
מהו יפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר
ייפוי כוח נוטריוני שהנו בלתי חוזר ניתן לרוב בעסקאות מקרקעין על מנת להבטיח כי הזכויות של הקונה על הנכס יועברו אליו לאחר תשלום כל החובות שחלות עליו. יפוי כוח נוטריוני מסוג זה ניתן לביטול רק במקרים מחמירים ורק על ידי בית משפט שיחפש האם קיים בייפוי הכוח פגם כלשהו. תוקפו של יפוי כוח זה אינו מוגבל בזמן והוא תקף גם לאחר פטירתו של מייפה הכוח. תעריפי עריכת שני סוגי ייפויי הכוח זהים ומהוגנים על ידי חוק השירותים הנוטריוניים שכל נוטריון מחויב לפעול על פיו.