מתנדים ייחודיים ישובצו במקלטי GPS ממוזערים של טליט ויאפשרו דור חדש של מכשירי ניווט אולטרא זעירים
נכתב על ידי: אסף דרגן
תאריך: 18/12/13

טליט תקשורת אלחוטית (Telit Wireless Solutions), ספקית עולמית מובילה של פתרונות, מוצרים ושירותים איכותיים לתקשורת מכונה-למכונה (M2M) ו-SiTime Corporation מקליפורניה, המתמחה במוליכים למחצה אנלוגיים ואחראית לחידושים מהפכניים בתחום התזמון, הודיעו היום כי מודול Jupiter SE880 של טליט, מקלט ה-GPS הקטן ביותר בעולם, מצויד במתנד SiTime SiT15xx המאפשר לו להיות החסכוני מסוגו ולאפשר תקופות שינה ארוכות יותר במערכות הודות לצריכת חשמל נמוכה של 15 מיקרו אמפר, כמו גם חזרה לפעולה (Snap Start) בתוך פחות משנייה.

המתנדים מבוססי הסיליקון בטכנולוגיית MEMS (מערכות מיקרו-אלקטרו-מכאניות) ממשפחת SiTime SiT15xx מתגברים על המגבלות של התקנים מבוססי שבבי קוורץ במספר דרכים. ההתקנים של SiTime קטנים ב-85%, צורכים 50% פחות זרם ואמינותם גבוהה פי 15, כך שבשילוב עם מקלט ה-GPS המיניאטורי Jupiter SE880 של טליט הם מאפשרים לבנות מכשירי ניווט הצורכים פחות חשמל אך פועלים זמן ממושך יותר.

התקנים אלקטרוניים ניידים, דוגמת מכשירי ניווט ועיקוב, משתמשים בטכניקות שונות להארכת חיי הסוללה, כמו כיבוי יחידות אלקטרוניות פנימיות שצורכות את מרבית הזרם במערכת והפעלתן בהספקים נמוכים ("מצב שינה") כל אימת שזה אפשרי. עם זאת, שעון המערכת בתדירות 32 קילו הרץ ממשיך לפעול כל הזמן ולצרוך זרם. לעומת זאת, משפחת SiT15xx מספקת שעון בתדירות 32 קילו הרץ הצורך זרם ליבה נמוך של 750 ננו-אמפר ויש בה מאפיינים ייחודיים לחיסכון בחשמל, כמו תדירות מוצא ניתנת לתכנות או output drive swing level שיכולים להקטין דרמטית את צריכת החשמל במערכת בהשוואה לשעוני המערכת הישנים המבוססים על גבישים. בנוסף, שעונים מבוססי גביש נוטים לסטות במשך הזמן ועקב שינויי הטמפרטורה ולכן המערכת צריכה ל"התעורר" בתדירות גבוהה יחסית כדי לתקן את הסטיות ולשמר את האפשרות להתעוררות מערכת מהירה. שעוני SiT15xx יציבים פי 2 עד 3 משעוני גביש הודות לעמידות גבוהה של 100 PPM± בשינויי טמפרטורה בכל טווח הטמפרטורה התעשייתית. מאפיין זה מאפשר להפחית את ההתעוררויות היזומות של המערכת ובכך להפחית עוד יותר את צריכת החשמל. משפחת SiT15xx פועלת במתחים שבין 1.2-3.63 וולט במקורות מתח מיוצבים, או בטווח של 2.7-4.5 וולט עם סוללות ליתיום יון שאינן מיוצבות. המתנדים ממשפחת SiT15xx הם הקטנים ביותר לשילוב במארז השבב (CSP) בגודל 1.5X0.8 מ"מ, והם מבטלים את הצורך בקבלים חיצוניים.

המודול הממוזער Jupiter SE880 הוא מקלט LGA בגודל 4.7X4.7 מ"מ המבוסס על טכנולוגיית SiRFstarIV™. המודול עושה שימוש בטכנולוגיה מובילה לאינטגרציה תלת-ממדית הטרוגנית וגם מספק דרכים ואמצעים לניצול המוצרים המתקדמים ביותר בטכנולוגיית הייצוב TCXO וטכנולוגיית 32 קילו הרץ. כל אלו מבטיחים כי תכנון המקלט הוא הטוב בקטגוריה מבחינת ביצועים ומכל שאר הבחינות עבור יישומי GPS רגילים או קומפקטיים. ממשק האנטנה במודול מעוצב בצורה תלת-ממדית המאפשרת איכות קליטה מדויקת, ומפחיתה בצורה משמעותית את הרעש במערכת ואת העכבה הנובעת מקיבולים פרזיטיים המאפיינים את מודולי המקלט הדו-ממדיים. בתוך המודול מותקנת מערכת בעלת מסננים מרובים הכוללת את מסנני SAW האופייניים למקלטי GPS אך גם מסנני חריץ (notch-filter) בטווח הגיגה הרץ, המסוגלים לנטרל חסימות הנגרמות כתוצאה מהתקני רדיו חזקים כמו נתבי Wi-Fi, מערכות בלוטות', טלפונים אלחוטיים והתקנים נוספים היוצרים סביבה אלקטרומגנטית הפוגמת ביכולת של מקלט ה-GPS לקלוט את האות החלש המתקבל מהלוויין.

"חברת SiTime חוללה מהפכה בענף השעונים למערכות אלקטרוניות עם פתרונות זמן בטכנולוגיית MEMS המתגברים על המגבלות של שעוני הקוורץ, ומשפרים באופן ניכר את התכן של הלקוחות כך שיאפשר ביצועים טובים יותר, צריכת חשמל נמוכה יותר וממדים קטנים יותר. משפחת המתנדים SiT15xx בתדירות 32 קילו הרץ יציבה ביותר, ומספקת שלושה יתרונות לשוק הצומח של התקנים ניידים," אמר פיוש סבליה (Sevalia), סמנכ"ל השיווק של SiTime. "אנו שמחים מאד על שיתוף הפעולה עם טליט במודול ה-GPS שלהם. מתנדי 32 קילו הרץ של SiTime מספקים יציבות גבוהה פי 2 עד 3 בהשוואה למתנדים מבוססי קוורץ, כך שאפשר לשמור על דיוק השעון במצבי שינה, ולשפר משמעותית את צריכת החשמל במערכת. זוהי דוגמה נוספת לאופן שבו ההובלה של SiTime בתחום ה-MEMS והאנלוגי מאפשרים ללקוחותינו לספק ביצועים ללא תקדים."

"הטכנולוגיה הלבישה היא תחום יישומי מתפתח, ובמיוחד בכל הקשור להיבט מיקום המשתמש," אמר מייק יולנד (Ueland) , סמנכ"ל בכיר ומנכ"ל Telit Wireless Solutions North America. "כל הקטנה של מ"מ רבוע בגודל של מקלט GPS ממוזער מאפשרת אינספור מוצרים חדשים שלא היה ניתן לדמיין או לפתח בעבר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41211.aspx