ליקויי בניה חמורים - כיצד מאתרים אותם וכיצד מטפלים בהם
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 09/01/14

אם עברתם לאחרונה לבית חדש או סיימתם שיפוץ של בית, ייתכן וגיליתם מספר ליקויי בניה לאחר המעבר, ליקויים המצריכים הוצאה כספית לא קטנה וטיפול ממוקד. שירותי בדק בית יכולים להיות פתרון עבור כל אלה, המתכננים מעבר מסוג זה ואינם רוצים להיתקל בליקויים כשמאוחר מדי. במסגרת שירותים אלה נשלח מהנדס בניה מקצועי הבוחן את המבנה כולו, ובעזרתו של מכשור מיוחד, הוא מחפש ליקויים שונים, שבמקרים מסוימים יכולים להיות מסכני חיים.

כיצד מאתרים את ליקויי הבניה החמורים

איתורם של ליקויי הבניה החמורים נעשה במסגרת שירותי בדק בית, המוצעים על ידי חברות המתמחות בתחום. ישנם סוגים שונים של ליקויים. ישנם ליקויים אסתטיים, שאינם נחשבים לליקויים חמורים וניתן לגלות אותם בקלות, וישנם ליקויים, הסמויים לעין, שבמקרים מסוימים נחשבים לליקויים חמורים ומסכני חיים. הליקויים יכולים להיווצר במבנה מסיבות שונות, שלא תמיד מעידות על טיבו של הקבלן שביצע את הבניה או את השיפוץ. כך או כך, חשוב לאתר אותם מוקדם ככל האפשר כדי למנוע נזק וסכנות של ממש (שחלקם יכולים להשפיע באופן ישיר גם על השכנים ולא רק על דיירי הבית עצמו).

מדוע זה קורה

הסיבות לליקויי בניה יכולות להיות רבות ומגוונות. ליקויי בניה יכולים להיווצר בשל חישובים הנדסיים שגויים. ליקויי הנדסי נפוץ מאד הוא בניה מעקה למדרגות בגובה שאיננו מתאים. ליקוי כזה יכול לגרום לנפילות ולשימוש לא בטוח במדרגות. גם הבחירה בחומרים שאינם איכותיים והשימוש בהם במהלך הבניה או השיפוץ יכול ליצור ליקויי בניה חמורים ביותר ולגרום, למשל, להתמוטטות של רצפה, לסדקים בקירות ועוד. המענה הנכון במקרים כאלה הוא הזמנת חברת בדק בית לאיתור הליקויים והכנת דו"ח מקצועי, המסכם אותם והטיפול הנדרש בהתאם. לאחר גילוי הליקויים יש לפנות ישירות אל הקבלן שביצע את עבודת הבניה או השיפוץ. בדרך כלל הקבלן עצמו מגיע אל הדירה כדי לבדוק את הליקויים שהתגלו ולטפל בהם, במידת הצורך. במידה ואיננו מסכים לעשות זאת, ניתן להגיש תביעה, על סמן הממצאים שהתגלו, לבית המשפט ולתבוע על הנזק שנגרם ועל הליקויים החמורים שהתגלו במסגרת בדק הבית שבוצע.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41510.aspx