הדגש הראשון – לדעת ממי לקנות וממי להיזהר. כיום, כולם כבר יודעים שרכב מסוג יונדאי יד שנייה, לא קונים מכל אחד. חיפוש מהיר בלוחות אתרי האינטרנט, עלול להוביל אתכם אל לא מעט שרלטנים, ואפילו חלילה גורמים פליליים שעלולים לנצל את תמימותם של קונים חסרי ידע, להפילם בפח, ולמכור להם חתול בשק. לכן הדבר הנכון לעשות, הוא הרבה שיעורי בית מקדימים. ללמוד מהם הדגשים שיש לרכב המבוקש, לדעת לאלו טווחי מחיר יש לצפות, להתעניין בדגמים שמציעות סוכנויות המכירה של רכבי יד שנייה באזור. כל אלה יבטיחו שלא משנה ממי תחליטו לקנות את הרכב בסופו של דבר – העיקר שיהיה לכם ידע מספיק על מנת לזהות מתי מדובר בעסקה טובה, ומתי העסקה טובה מידי, כזו שאמורה להדליק לכם נורה אדומה.
הדגש השני – לא להפריז במידת חשיבותו של המחירון. נכון, היו תקופות שאותו מחירון בלעדי נחשב לאורים ולתומים בכל הקשור למחירו הריאלי של רכב יונדאי יד שנייה במדינת ישראל. בשנים האחרונות, למחירון נוספו עוד כמה מחירונים מתחרים ומקבילים, וברוב המקרים, יש ביניהם הבדלים, שאף יכולים להיות משמעותיים. המסקנה מכך היא ברורה וחד משמעית. המחירון, בלי להעליב אף אחד הוא בגדר המלצה, וכך יש להתייחס אליו.
הדגש השלישי – קחו אתכם מלווה. לכולנו יש אח, חבר, מכר, דוד, אפילו אבא עם ניסיון שקנה ומכר רכבים, ופשוט מכיר את העולם הרכב. גם אם אתם בעצמכם כאלה שמכירים רכבים, זכרו שתמיד טוב עוד זוג עיניים שיבדוק במקביל לכם. סיבה נוספת ללכת עם מלווה, היא לכל מקרה שבו או תצטרכו להתפצל. למשל, בזמן שאתם לוקחים את הרכב לבדיקה במכון הרישוי, אחד מכם יוכל לשמור על קשר עין עם הרכב, והשני ימשיך לדבר עם המוכר.
הדגש הרביעי – אל תמהרו אף פעם. אם יש עסקה שבה אסור להיחפז, זוהי עסקת רכישת רכב יד שנייה. הסיבה לכך פשוטה מאוד. יש אינסוף פרטים קטנים כגדולים שיש לתת להם תשומת לב וריכוז מרביים. הם כוללים כמובן את מצבו של הרכב, ההיסטוריה שלו, מצב הרישיונות, זהותם של הבעלים, ועוד ועוד. את הכול יש לבדוק ובאופן קפדני. אם אתם ממהרים, חכו ליום אחר. זכרו שהחיפזון הוא מן השטן. וכל פרט קטן הנראה חשוד או מעלה ספק, יש לעצור לחשוב, ובמידת הצורף להשהות את המשך התהליך לטובת התייעצות. דגש זה יכול לחסוך לכם לא מעט עוגמת נפש חלילה בהמשך.