יורם קראוס – בואו נדבר על הבטון והמלט – חלק ב
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 23/01/14


יורם קראוס הוא מנכ"ל חברת SMS ניהול פרויקטים ומספר על הבטון, על המלט ועל התהליך החשוב שהם מהווים עבור הבניה הישראלית, מה תהליך בדיקת הבטון ואיך כדאי לעשות את זה נכון. בחלק הראשון ציינו למה המלט והבטון מהווים את תהליך הבנייה הישראלית לתהליך קל יותר ומשמעותי יותר.


מה בעניין התקנים הקשורים לבניה הישראלית באופן כללי? איך הם משפיעים על תקני הבטון והמלט?


יורם קראוס: "בישראל יש תקנים אשר מאד מחמירים עם הבניה הישראלית באופן כללי, ועם הבטון והמלט בפרט. באתרי בניה בודקים את החוזק של הבטון על ידי מכון התקנים על מנת לוודא שמכון התקנים עומד בתקן. לסיטואציה מהסוג הזה יש שתי בדיקות ספציפיות. אחת מתבצעת אחרי 14 יום מהיום בו יצקנו את הבטון והשני מתבצעת 28 יום מהיום בו יצקנו את הבטון". מציין יורם קראוס.
איך מתבצעות הבדיקות האלו ומה המשמעות של מספר הימים שמקפידים עליהם לבדיקה?
יורם קראוס: "בכל יציקת בטון חדשה נלקחות דגימות. עבור כל דגימה יש שתי בדיקות, דומות לבדיקות שציינו בפסקה הקודמת. 14 ימים מתאריך יציקת הבטון (שבעה ימים בהם הרטבנו את הבטון, ושבעה ימים בהם ערכנו ביקורת על ההתייבשות של הבטון) ו – 28 יום מהיום שבו יצקנו את הבטון". מציין יורם קראוס.


עוד מוסיף ואומר יורם קראוס כי מבנה הבטון הגדול בעולם הינו סכר הגראנד קולי אשר נבנה על נהר הקול במדינת וושינגטון בארצות ברית ובנייתו הסתיימה למעשה רק בשנת 1942.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41717.aspx